ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα στοιχεία-σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των 3 κοριτσιών από την Πάτρα και συγκεκριμένα για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Εκτός από την κεταμίνη, στον οργανισμό του μικρού κοριτσιού ανιχνεύθηκαν κι άλλες αναισθητικές ουσίες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, κατά τον έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, καθώς εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες και την κεταμίνη ανευρέθησαν οι αναισθητικές ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος για τη δοσολογία της κάθε ουσίας.
Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και ενδέχεται να τις χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων, που ήρθε στο φως από το e-reportaz, οι βενζοδιαζεπίνες που βρέθηκαν είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam, ενώ στα αναισθητικά αναγράφονται οι ουσίες ketamine, norketamine, lidocaine και prilocaine.
Επίσης, στην 9χρονη χορηγούνταν και αντιεπιληπτικά φάρμακα, τα phenobarbital, levetiracetam και valproic acid.
Το χαρτί, ωστόσο, από το νοσοκομείο με τα φάρμακα που της χορηγούσαν οι νοσηλευτές δείχνει άλλα.
Όπως προκύπτει οι γιατροί δεν χορηγούσαν αναισθητικές ουσίες στο παιδί. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε δημιουργηθεί ένα τοξικό κοκτέιλ στον οργανισμό του παιδιού, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της φρίκης.
Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν σε υπέρμετρη δόση και σίγουρα δεν δόθηκε από τους γιατρούς.
Σε ότι αφορά τις ουσίες, οι οποίες πλέον ερευνώνται, σημειώνεται ότι:
Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.
Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Εκτός από κεταμίνη ψάχνουν και δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alter Ego Media: Σε ιδιώτες επενδυτές το 65% της έκδοσης – Θα λάβουν 1 μετοχή για κάθε 6,4 μετοχές που ζήτησαν
- Anadolu: Η Κάγια Κάλας δηλώνει πως το ζήτημα της Κύπρου είναι θέμα συζήτησης στη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
- ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Μνημόνιο συνεργασίας για την στήριξη των νέων
- Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να ενισχύει την εθνική παραγωγή – Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό κενό