Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Παράνομες συνταγογραφήσεις ΕΟΠΥΥ: Ένας στη φυλακή και έξι ελεύθεροι η απόφαση της ανακρίτριας

Ένας στη φυλακή, έξι ελεύθεροι είναι η απόφαση ανακρίτριας -εισαγγελέα για τους πρώτους 7 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για εμπλοκή σε κύκλωμα με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αποκαλούμενος “Μισελ”, ο  οποίος κατηγορείται ότι ήταν στενός συνεργάτης γιατρού και διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα σε πιάτσες τοξικομανών.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο  φέρεται να ήταν εκείνος που έβρισκε ΑΜΚΑ αλλοδαπών τους οποίους εν συνεχεία χρησιμοποιούμε ο γιατρός.

Χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ελεύθερη μια κατηγορούμενη γιατρός ενώ ελεύθερες αφέθηκαν η σύζυγος φαρμακοποιού και η υπάλληλος φαρμακείου.

Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η κατηγορούμενη γιατρός  προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν  νόμιμες συνταγογραφήσεις.

Άλλοι 3 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι της υπόθεσης, μεταξύ αυτών φαρμακοποιοί και γιατροί.

Διαβάστε επίσης

Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε δείπνο στη Θεσσαλονίκη

Παύλος Φύσσας: Πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του στην Θεσσαλονίκη

Η μέτρια κατανάλωση καφέ προστατεύει από διαβήτη, στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό