Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πάπας Φραγκίσκος: Σάλος για προσβλητικό όρο που φέρεται να χρησιμοποίησε για τους ομοφυλόφιλους

Ο πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος

Θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία , αλλά και αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να εκφράστηκε απαξιωτικά και υβριστικά για τους γκέι, δεδομένου πως ο Ποντίφηκας από ενθρονίσεώς του, έχει επίδείξει ανεκτικότητα προς τη  Λοάτκι κοινότητα, δυσαρεστώντας μάλιστα του συντηρητικούς Καρδιναλίους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας , σε συζήτηση κεκελεισμένων των θυρών, μεταξύ των Επισκόπων για το εάν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έπρεπε να γίνονται δεκτοί σε καθολικά σεμινάρια, όπου εκπαιδεύονται ιερείς ο Πάπας λέγεται πως μίλησε προσβλητικά.

Συγκεκριμένα του αποδίδεται ότι όταν ένας Επίσκοπος του απευθύνθηκε σχετικά εκείνος επανέλαβε την αντίρρησή του για την αποδοχή των ομοφυλόφιλων ανδρών,  υποστηρίζοντας πως είναι μεν  σημαντικό να τους «αγκαλιάζουμε όλους», ωστόσο είναι πιθανό  ένας ομοφυλόφιλος να μπορούσε να διακινδυνεύσει να κάνει διπλή ζωή.

Και στο σημείο αυτό  φέρεται να πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί “frociaggine”, μια χυδαία ιταλική λέξη που ευγενικά μεταφράζεται  σε «τρελοί γκέι».

Οι πληροφορίες αυτές απασχόλησαν εκτενώς στον ιταλικό Τύπο και δημοσιεύθηκαν σε μεγάλες εφημερίδες όπως η La Repubblica και η Corriere αλλά και στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Πολλοί επίσκοποι που συμμετείχαν στην συνάντηση – που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο – είπαν ότι έμειναν έκπληκτοι και μπερδεμένοι από την λέξη που χρησιμοποίησε ο Ποντίφικας , ο οποίος πιθανότατα εννοούσε τον υποτιμητικό όρο ως «αστείο». Μάλιστα, ένας επίσκοπος είπε στην Corriere della Sera ότι ο Φραγκίσκος μπορεί να μην γνώριζε ότι ο όρος ήταν προσβλητικός.

Παρά το σάλο που προκλήθηκε το Βατικανό δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως από την εκλογή του και εντεύθεν ο Πάπας Φραγκίσκος , δυασαρεστώντας μάλιστα τους συντηριτικούς καρδιναλίους, υιοθέτησε πιο ανεκτικό τόνο προς τη Λατκι κοινότητα στις δημόσιες τοποθετήσεις του.
Υπενθυμίζεται περιστατικό πως αμέσως αφότου έγινε Πάπας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ομοφυλόφιλους ιερείς, δήλωσε: «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω;»

Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο ενέκρινε απόφαση που επέτρεπε στους ιερείς να ευλογούν ανύπαντρα και ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που ήταν μια σημαντική αλλαγή θέσης για την Καθολική Εκκλησία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως , πάγια είναι η θέση του ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να ενταχθούν στον κλήρο.

Οι  πληροφορίες αντλήθηκαν  από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Φραγκίσκος: Αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο αλλά όχι έναν επιχειρηματία εκμεταλλευτή – Υποκρισία!

Ριζωμένα προβλήματα επιδεχόμενα μόνο ριζικές λύσεις

Γαλλία: Οι αξιόποινες πράξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κατέγραψαν αύξηση 13% το 2023