Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πανώλη: Εντοπίστηκαν 2 κρούσματα στον νομό Ηρακλείου

Εστίες πανώλης σε πρόβατα

Δύο κρούσματα πανώλης, σε κοπάδια στο νότο του Ηρακλείου εντόπισαν το τελευταίο 24ωρο οι ελεγκτές της Διεύθυνσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης. Το ένα σε ποιμνιοστάσιο στο χωριό Εθιά και το δεύτερο σε κοπάδι στο χωριό Παράνυμφοι.

Το δεδομένο οδήγησε στη δέσμευση του συνόλου των ζώων και από τα δύο κοπάδια – 350 σε αριθμό.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη,τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Αποφασίστηκε η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σύνολο της Περιφέρειας, σε περίπτωση εντοπισμού νέων κρουσμάτων και η εντατικοποίηση των ελέγχων στο σύνολο του ζωικού κεφαλαίου του νησιού.

Η είδηση έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση, όχι μόνο μεταξύ των κτηνοτρόφων στην Κρήτη, αλλά στο σύνολο της παραγωγικής αλυσίδας που εμπλέκεται με την κτηνοτροφία, δηλαδή και στην εμπορία κρέατος, αλλά κυρίως στους παραγωγούς κτηνοτροφικών προϊόντων.

πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι δράσεις του Ομίλου ΟΝΕΧ στο πλαίσιο της 61ης διοργάνωσης του Ράλλυ Αιγαίου

Alpine: Και επίσημα νέος επικεφαλής ο Όλιβερ Όουκς

Καμία έκπληξη από τη FED, διατήρησε ξανά σταθερά τα επιτόκια