• Κοινωνία

    Πανεπιστήμια: Ανακοινώθηκαν 1000 μόνιμοι διορισμοί – Πώς κατανέμονται

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης

    Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης


    Κατά την έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη ανακοινώθηκαν από κοινού με τον Υπουργούς Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, 1000 μόνιμοι διορισμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

    – 950 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων οι 200 αφορούν πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας για τις Σχολές Υγείας

    – 22 μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού – ΕΔΙΠ

    – 8 μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού – ΕΤΕΠ

    – 20 διοικητικούς υπαλλήλους

    Η κατανομή ανά Ίδρυμα των μελών προσωπικού θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης – ΕΘΑΑΕ.

    Επιπλέον, με επιστολή του ΥΠΑΙΘΑ Κυριάκου Πιερρακάκη προς τους Πρυτάνεις όλων των Ιδρυμάτων ζητείται η αποστολή από πλευρά τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, επικαιροποιημένων προτάσεων για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και την απογραφειοκρατικοποίηση των Α.Ε.Ι., προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

    Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: « Η στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου αποτελεί σταθερή δέσμευση μας από την πρώτη μέρα.

    Μια δέσμευση που τηρείται έμπρακτα με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση των δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.

    Μετά την αύξηση της χρηματοδότησης, την παροχή όλων των απαραίτητων εργαλείων για τη στήριξη της διεθνοποίησής τους, και την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου, ανακοινώνονται σήμερα περισσότεροι από 1000 μόνιμοι διορισμοί μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων.

    Στο ΥΠΑΙΘΑ προσβλέπουμε στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και με τις Πρυτανικές Αρχές κάθε Ιδρύματος ξεχωριστά. Με την ευκαιρία της σημερινής Συνόδου ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συνεχή στήριξη του έργου των πανεπιστημίων μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Βορίδης: Τι παραπάνω θα έκαναν σε μεταναστευτικό, εξωτερική πολιτική και άμυνα τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ;

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024

    Αυτοκρατορία Μέρντοχ: Μάχες και συνωμοσίες πίσω από τις κλειστές πόρτες του Fox



    ΣΧΟΛΙΑ