Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πανελλαδικές 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη στα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα ΓΕΛ

Πανελλαδικές

Πανελλαδικές

Τελευταία μέρα σήμερα για τις απολυτήριες- ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, ενώ ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές  Εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν στο τέλος της εβδομάδας.

 Συγκεκριμένα, οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Για τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα αρχίσουν μία ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου, αυτές θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου 2024.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του γυμνασίου, ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του γυμνασίου θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου 2024.

Διαβάστε επίσης:

Φίλιπ Λέιν: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων

Κίνα-CDB: Χορήγηση δανείων 40,6 δισ. γιουάν στο α΄ τετράμηνο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων τεχνολογίας

Βασιλικά πορτρέτα ενός αιώνα – Μεγαλοπρέπεια και ιδιωτικότητα σε μία έκθεση