Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πανδημία: Σοκ με ομαδικό τάφο και 2000 νέους νεκρούς στις ΗΠΑ – Έντονα προβλήματα και σε Ευρώπη

Ξεπέρασαν τους 95.000 τα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ και την Γαλλία να περνούν άλλη μία δραματική ημέρα.

Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα από τον νέο ιό (95.722), ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον το 1,5 εκατ. ασθενείς (1.603.719). Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, ο αριθμός των νεκρών άγγιζε τους 88.000 ανθρώπους, που σημαίνει ότι σε όλο τον πλανήτη παρουσιάστηκε αύξηση περίπου 7.000 νεκρών μέσα σε ένα 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, τα χθεσινά νούμερα δείχνουν την απώλεια 7.235 ανθρώπων και 85.221 νέα κρούσματα.

Μόνο οι ΗΠΑ και η Γαλλία, που βίωσαν χθες άλλη μία τραγική ημέρα, μέτρησαν περισσότερους από 1.000 νεκρούς η καθεμία. Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφερθεί ότι, έως σήμερα, περισσότεροι από 356.000 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

ΗΠΑ: Νέο σοκ το τελευταίο 24ωρο – Σε ομαδικό τάφο τα θύματα

Όλο και τραγικότερη γίνεται η κατάσταση που εξελίσσεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά μεγάλος. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που έγινε περίπου στις 5 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), 1.900 ακόμη άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας του νέου ιού που έχει πλήξει τον πλανήτη με πρωτοφανή τρόπο.

Εξ αυτών, οι 799 προέρχονται μόνο από την Νέα Υόρκη, την Πολιτεία που έχει πληγεί όσο καμία άλλη στις ΗΠΑ.

Τα σοκ για την αμερικανική χώρα δεν σταματούν να διαδέχονται το ένα το άλλο και κάτι ανάλογο προκάλεσαν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες από την Νέα Υόρκη και απεικονίζουν έναν ομαδικό τάφο που έχει στηθεί στο νησί Hart Island, έξω από το Μπρονξ, με σκοπό να φιλοξενήσει τα θύματα της πανδημίας, καθώς τα νεκροταφεία της περιοχής αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες, λόγω του αδιανόητου όγκου των νεκρών.

Ομαδικός τάφος των νεκρών της πανδημίας στην Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, ο ομαδικός τάφος αποτελεί μόνο μια προσωρινή λύση. Τραγικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το νεκροταφείο του νησιού Hart Island στη Νέα Υόρκη, χρησίμευε προκειμένου να ταφούν εκείνοι οι άτυχοι άνθρωποι, που δεν είχαν συγγενείς ή φίλους να φροντίσουν για εκείνους και να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία.

Συνολικά, οι ΗΠΑ μετρούν πλέον 16.691 νεκρούς (468.566 τα κρούσματα), με την Ιταλία να εξακολουθεί να παραμένει πρώτη στην θλιβερή λίστα, με 18.279 θύματα.

Γαλλία: Τραγικός ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου, με 1.341 νεκρούς

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί και σε αρκετά κράτη της Ευρώπης, με την Γαλλία να περνά χθες τη χειρότερη μέρα από όλες τις χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με την τελευταία, επίσημη καταμέτρηση, 1.341 επιπλέον άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του ιού, με το σύνολο των νεκρών να φτάνει πλέον στις 12.210. Από τα 1.341 θύματα, τα 424 ήταν μόνο από τα νοσοκομεία, με τους υπόλοιπους θανάτους να αφορούν σε γηροκομεία.

Μεγάλα τα προβλήματα για την Ευρώπη

Ιδιαίτερα υψηλό αριθμό θανάτων σε ένα 24ωρο δήλωσε και η Βρετανία. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι αριθμοί της Πέμπτης είναι ελαφρώς χαμηλότεροι από εκείνους της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 891 άνθρωποι απεβίωσαν χθες, με το σύνολο των νεκρών να φτάνει τα 7.978 άτομα. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η κεφαλή της χώρας, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που δεν ξέφυγε από τον σαρωτικό ιό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, κατάφερε να δείξει σημάδια βελτίωσης στην υγεία του, με τον πυρετό να υποχωρεί σημαντικά, με αποτέλεσμα χθες το βράδυ να βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην οποία πέρασε συνολικά τρεις ημέρες.

Στην Ιταλία, την χώρα που μέχρι στιγμής έχει υποφέρει όσο καμία άλλη στον πλανήτη από την πανδημία, οι ασθενείς που έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 610. Με τη νέα αυτή αρνητική προσθήκη, το σύνολο των νεκρών της χώρας φτάνει πλέον τους 18.279, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 143.626.

Στην δυτικότερη Ισπανία, 655 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, με το σύνολο των νεκρών να φτάνει στους 15.447 ανθρώπους. Αν και ο αριθμός αυτός παραμένει υψηλός, εντούτοις είναι μειωμένος σε σχέση με προηγούμενα 24ωρα.

Με ανησυχητικό ρυθμό συνεχίζουν να αυξάνονται οι αριθμοί στην γειτονική Τουρκία. 96 ακόμη πολίτες άφησαν την τελευταία τους πνοή τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο να έχει φτάσει πλέον τους 908 νεκρούς. Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά, καθώς στη λίστα προστέθηκαν 4.056 ασθενείς, με το σύνολο να φτάνει τους 42.282.

Με ρυθμούς Ιταλίας το Βέλγιο

Τραγική είναι η κατάσταση και στο Βέλγιο όπου άλλοι 283 πολίτες πέθαναν (2.523) με την χώρα να παρουσιάζει αναλογία θυμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, σχεδόν αντίστοιχη με αυτή της Ιταλίας (2.156 έναντι 2.375 της Ιταλίας).

Εκτός Ευρώπης και ΗΠΑ, Βραζιλία και Ιράν εξακολουθούν να μετρούν τα περισσότερα θύματα ανά ημέρα. Στην Βραζιλία, 134 άνθρωποι απεβίωσαν (954 σύνολο), ενώ επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.957 κρούσματα (18.145), ενώ στο Ιράν ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε πλέον τις 4.000 (4.110), καθώς απεβίωσαν άλλα 117 άτομα.