Τι πραγματικά πιστεύουν οι πάμπλουτοι για το μέλλον του πλανήτη σε σχέση με την κλιματική αλλαγή; Τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός; Οι απαντήσεις, μέσα από τα μάτια της high class επιχειρηματία, συνοδού πολυτελείας αλλά και συγγραφέως, Χάννα Λακόμι…

Η 40χρονη Χάννα με αριστερές πεποιθήσεις, γνωστή με το ψευδώνυμο Salome Balthus, έχει ταξιδέψει στο Νταβός της Ελβετίας, προκειμένου να συναντηθεί με πελάτες κατά τη διάρκεια της ετήσιας συγκέντρωσης της παγκόσμιας ελίτ.

1

Η ίδια μεγάλωσε στο Βερολίνο και είναι κόρη του διάσημου μουσικού Ράινχαρντ Λακόμι και της ποιήτριας Μόνικα Έρχαρντ.

Έχει χαρακτηριστεί από γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως «η πιο διάσημη ιερόδουλη στη Γερμανία».

Σε συνέντευξή της στην MailOnline, μιλά για τον τρόπο που η παγκόσμια ελίτ αντιμετωπίζει το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τα κατώτερα στρώματα ανθρώπων, ενώ εξηγεί τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τους πελάτες της.

Οι απόψεις των πλουσίων

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η κλιματική αλλαγή. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να αποτραπεί πια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι «σούπερ πλούσιοι» θα μπορούσαν γενικά να χωριστούν σε δύο ομάδες σχετικά με το θέμα.

Από τη μια, υπάρχουν οι πεπεισμένοι ότι πλησιάζουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Αυτοί που ξοδεύουν ανελέητα τον τεράστιο πλούτο τους σε ακριβές συνοδούς στην Ελβετία… όπου πετούν με τα μη φιλικά προς το περιβάλλον ιδιωτικά τους τζετ.

Μια άλλη, ομάδα ανθρώπων πιστεύει ότι επηρεάζει μόνο τους φτωχούς, τη «μη λευκή φυλή».

«Οι εχθροί των φτωχών και της κατώτερης τάξης δεν είναι οι μετανάστες, αλλά οι σούπερ πλούσιοι», είναι η άποψη της Salome.

Άλλες ομάδες φοβούνται ότι το θέμα μάλλον θα φτάσει στο απροχώρητο, και έτσι διασκεδάζουν, αφού θεωρούν ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

«Οι μισοί είναι σε απόγνωση και οι άλλοι (οι πιο αφελείς), γιορτάζουν μελλοντικούς μαζικούς θανάτους», δηλώνει η Salome.

Ωστόσο, συμπληρώνει ότι δεν είναι μόνο στο Νταβός έτσι οι άνθρωποι, αλλά μια μεγάλη μερίδα συγκεντρώνεται εκεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ.

«Στον Βορρά είμαστε καλά»

Η Salome εξηγεί ότι μερικοί από τους πλούσιους που ανήκουν στην πρώτη ομάδα σημειώνουν ότι εκείνοι στις χώρες του τρίτου κόσμου «μπορεί να πεθάνουν όλοι, αλλά εμείς στον Βορρά είμαστε καλά».

«Λένε ότι σε μια δημοκρατία πρέπει να το πουλήσεις, να πεις ψέματα στους ανθρώπους και να τους πεις “δεν γνωρίζαμε και δεν πιστεύαμε ότι θα υπάρξει τέτοια καταστροφή”», προσθέτει.

«Έπειτα, υπάρχει η άλλη ομάδα που πιστεύει ότι μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο, ίσως να μας επηρεάσει επίσης λόγω απρόβλεπτων αλυσιδωτών αντιδράσεων. Όμως, λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ζει ακολουθώντας το μότο “μετά από εμάς, το χάος”».

«Μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν ότι θα απολαύσουν μερικά ακόμη ωραία χρόνια στη γη, αφού δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχει μέλλον. Είναι πολύ κυνικοί και κατά κάποιο τρόπο βαθιά λυπημένοι», σημειώνει χαρακτηριστικά η Salome.

Το «Tax the Rich» είναι ένα αστείο πίσω από κλειστές πόρτες, συμπληρώνει.

Εξηγεί, δε, ότι αυτές οι συζητήσεις λαμβάνουν χώρα σε κάποια μπαρ, σάουνες ή λόμπι ξενοδοχείων, ειδικά μετά από κατανάλωση αρκετά μεγάλων δόσεων αλκοόλ.

«Με βλέπουν ως αντικείμενο»

Η απόφοιτος φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας σημειώνει ότι δεν βρίσκεται σε πάρτι, περιμένοντας κάποιον πελάτη.

Επιλέγει τους πελάτες που φαίνεται να την εκτιμούν, όχι μόνο για την ομορφιά και τη διακριτικότητα της, αλλά και για την εξυπνάδα της.

Επίσης, επιλέγει όσους της αρέσουν σαν άνθρωποι.

Ωστόσο, αποκαλύπτει ότι πολλοί πελάτες την βλέπουν ως αντικείμενο και δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να σκέφτεται ακόμη και όταν είναι μαζί τους.

Όπως εξηγεί, οι συναντήσεις αφορούν συχνά «το ερωτικό πάθος και το πάθους της εξουσίας, αν και το δεύτερο είναι πολύ πιο έντονο και μπορεί ακόμη και να υποτιμήσει το πρώτο».

«Δεν είναι μόνο οι σούπερ ισχυροί που προσλαμβάνουν συνοδό, αλλά τα πιο χαμηλά στρώματα που ενθουσιάζονται με την ιδέα, σε αυτόν τον τόπο για πρώτη φορά», αποκαλύπτει η Salome.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεμινιστικού πρακτορείου που διευθύνει στο Βερολίνο, με την επωνυμία Hetaera, ένα Σαββατοκύριακο κοστίζει στους πελάτες 5.000 λίρες, ενώ ένα δίωρο τετ-α-τετ ξεκινά από περίπου 850 λίρες.

Η ίδια έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της ότι: «Παίρνω βρώμικα χρήματα από τους πλούσιους άνδρες με το σώμα μου για να τα επιστρέψω στη συνέχεια σε φόρους».

Δημοφιλείς οι οίκοι ανοχής στην Ελβετία

Την ίδια στιγμή, οι οίκοι ανοχής γνωρίζουν μεγάλη άνθιση στην Ελβετία, καθώς η πορνεία είναι νόμιμη, ενώ οι ιερόδουλες πληρώνουν φόρους, εγγράφονται στις τοπικές λίστες και υποβάλλονται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους.

Η επίσημη γραμμή για τους συνοδούς σε πολλές χώρες – όχι μόνο στην Ελβετία – είναι ότι αμείβονται για το χρόνο τους, αλλά το τι θα κάνουν εξαρτάται από τους ίδιους.

Αυτή η προσέγγιση «laissez-faire» (μέρος μιας μεγαλύτερης γαλλικής φράσης που μεταφράζεται ως «αφήστε το/τα ελεύθερα), έχει μειώσει τη βία κατά των εργαζομένων του σεξ και έχει συμβάλει στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, στο Νταβός, οι περιζήτητοι συνοδοί είναι ντυμένοι κομψά με επαγγελματικά κοστούμια (επομένως δεν ξεχωρίζουν), και συχνά είναι καλά μορφωμένοι και μιλούν άπταιστα τουλάχιστον δύο γλώσσες.

Ο λόγος για αυτό είναι η εξίσου υψηλόβαθμη πελατεία στην οποία στοχεύουν οι υπηρεσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των περίπου 3.000 αντιπροσώπων που έφτασαν στο Νταβός για το ετήσιο φόρουμ τη Δευτέρα, είναι πλούσιοι άνδρες των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Διαβάστε επίσης: 

Λόρεν Σάντσεζ – Μπέζος: Το μονόπετρο των 30 καρατίων, αξίας 3,5 εκατ. δολαρίων και το αβυσσαλέο ντεκολτέ

Οι πέντε επιδραστικότεροι δικηγόροι στη λίστα MONONEWS100

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Υποβλήθηκε σε τραχειοστομία – Παραμένει στη ΜΕΘ