Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοίγει αύριο, 31/7, η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη

Ξεκινά εκ νέου η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ, με την πλατφόρμα να ανοίγει την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα.

Όπως επισημαίνεται, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΠΕΚΑ με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η κυβέρνηση θα παρέμβει προς όφελος των πολιτών για το ρεύμα

Κώστας Τσιάρας για πανώλη: «Το ζήτημα είναι να απομονώσουμε τον ιό» – Τι συμβαίνει με τη διάδοση

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων