Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ομάδα Ζευς: Συγκίνησε όλη την Ελλάδα ο πιλότος – «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν και θα περάσουν»

Ο σμηναγός, Γεώργιος Σωτηρίου

Ο σμηναγός, Γεώργιος Σωτηρίου

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου κατά τη μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα λόγια του Σμηναγού Σωτηρίου προέρχονται από ποίημα του Κωστή Παλαμά που τιτλοφορείται «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη πέταξε και πάλι η Ομάδα Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τους ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.

Ο πιλότος που έσκισε τους αιθέρες και έκανε εντυπωσιακούς ελιγμούς με ένα F-16C Block 52+ ήταν ο σμηναγός, Γεώργιος Σωτηρίου.

Ο πιλότος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1.800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με Ένοπλες Δυνάμεις που διασφαλίζουν την εθνική ακεραιότητα

Νίκος Δένδιας: Ημέρα απόδοσης τιμής σε όσους πολέμησαν για την Eλευθερία της Ελλάδας