• Κοινωνία

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια στίβου

    Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024

    Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024


    Μέλος της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποίησε ο ΕΟΚΑΝ στο πλαίσιο της θωράκισης της Ολυμπιακής ομάδας, πριν οι αθλητές αναχωρήσουν για την Πόλη του Φωτός. Ο ΕΟΚΑΝ ενημέρωσε για το θετικό δείγμα την ομοσπονδία της αθλήτριας (ΣΕΓΑΣ), την ΕΟΕ, την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου και τον WADA, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

    Όπως αναφέρει ο κανονισμός η αθλήτρια δικαιούται να ζητήσει έλεγχο και του δευτέρου δείγματος. Το υλικό της δειγματοληψίας μοιράζεται κάθε φορά σε μπουκαλάκια, τα οποία ονομάζουμε πρώτο και δεύτερο δείγμα. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται για την ασφάλεια του εκάστοτε αθλητή που έχει δικαίωμα να ζητήσει τον έλεγχο και του δεύτερου δείγματος ή αλλιώς να αποδεχθεί το αποτέλεσμα του πρώτου ελέγχου. Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή αποστολή αποτελείται συνολικά από 101 μέλη, εκ των οποίων τα 14 προέρχονται από τον στίβο.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Στο κόκκινο ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΔΕΗ, διασώθηκε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο μεγαλύτερος τζίρος της χρονιάς στο Ιατρικό και 10%

    Άννα Διαμαντοπούλου: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

    Δυτική Αχαΐα: Πυρκαγιά στο Γομοστό



    ΣΧΟΛΙΑ