• Κοινωνία

    ΟΑΣΘ: Ανάρτηση – απάτη στο διαδίκτυο για δωρεάν κάρτες

    • NewsRoom
    Ηλεκτρικά Λεωφορεία του ΟΑΣΘ

    Ηλεκτρικά Λεωφορεία του ΟΑΣΘ


    Νέα διαδικτυακή απάτη με πρόσχημα την αγορά κάρτας ΟΑΣΘ κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «ενημερώνει» για δήθεν προσφορά δωρεάν καρτών αστικών συγκοινωνιών του Οργανισμού στο επιβατικό κοινό.

    Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΑΣΘ εφιστούν την προσοχή των πολιτών:

    «Πρόκειται για παραπλανητική ανάρτηση, με στόχο την εξαπάτηση και την υφαρπαγή χρημάτων από το επιβατικό κοινό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση.

    Τονίζεται πως τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης όσο και ο ΟΑΣΘ δεν έχουν καμία σχέση με την επίμαχη ανάρτηση κι εφίσταται η προσοχή των πολιτών να μην ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που συνοδεύει την παραπλανητική ανάρτηση.

     Στη σελίδα που φέρει το όνομα «Δημόσιες Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκη» υπάρχει μόλις μία ανάρτηση, μέσω της οποίας καλούνται οι χρήστες να αγοράσουν κάρτα για τον ΟΑΣΘ σε «ειδική προσφορά που ισχύει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου».

    Στην ανάρτηση μάλιστα γίνεται λόγος για μία δήθεν «πράσινη πρωτοβουλία» του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η scam σελίδα ζητά από τους χρήστες να πατήσουν στον σύνδεσμο για να πραγματοποιήσουν την αγορά της κάρτας.

    «Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι επιτήδειοι, πιθανόν από το εξωτερικό, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολίτες με πρόσχημα τα εισιτήρια» αναφέρουν πηγές του ΟΑΣΘ στη Voria.gr, εφιστώντας «τεράστια προσοχή» στους χρήστες ώστε να μην πατήσουν τον σύνδεσμο.

    Τονίζουν παράλληλα πως οποιαδήποτε πληροφόρηση παρέχεται αποκλειστικά από τα επίσημα site του ΟΑΣΘ και του δήμου Θεσσαλονίκης.

    Για το περιστατικό ο Οργανισμός έχει ήδη ενημερώσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να επιληφθεί του θέματος, ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από κοινού με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

    Η ανακοίνωση του Οργανισμού:

    «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενημερώνουν τους πολίτες ότι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία – απάτη για δήθεν προσφορά δωρεάν καρτών αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ.

    Πρόκειται για παραπλανητική ανάρτηση με στόχο την εξαπάτηση και την υφαρπαγή χρημάτων από το επιβατικό κοινό.

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΑΣΘ διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίμαχη ανάρτηση και εφιστούν την προσοχή των πολιτών να μην ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τη συνοδεύει».

    Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη απάτη με αγορά δωροκάρτας είχε αποκαλυφθεί και τον περασμένο Ιούνιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τέλος στο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος από το νέο έτος

    Κώστας Παπαδάκης στο mononews: Μην περιμένετε «σωτήρα» από τα… ξεκατινιάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

    Παύλος Πολάκης: Η Βουλή εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη



    ΣΧΟΛΙΑ