Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

O κορονοϊός ερήμωσε την Ελλάδα – Πρωτόγνωρες εικόνες το βράδυ του Σαββάτου

Ένα Σαββατόβραδο που δεν έμοιαζε με τα άλλα

Το Σαββατόβραδο τόσο η πρωτεύουσα όσο και οι άλλες πόλεις σφύζουν από κόσμο που γεμίζει τους δρόμους και τα μαγαζιά. Ωστόσο αυτό το Σαββατόβραδο ήταν διαφορετικό από τα άλλα, καθώς σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, οι πόλεις παρέμειναν απόκοσμα άδειες, εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η Αθήνα έμοιαζε με πόλη-φάντασμα, με άδειους δρόμους, κλειστά μαγαζιά, σκοτεινά εστιατόρια και μπαρ. Τα πεζοδρόμια της πόλης ήταν σχεδόν άδεια.

Τα καταστήματα εστίασης έχουν μαζέψει τα τραπέζια και τα καθίσματά τους, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία τους, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα αυτοκίνητα και οι πεζοί στο κέντρο της Αθήνας ήταν ήταν ελάχιστοι, μια εικόνα που η Αθήνα δεν βιώνει ούτε και τον Δεκαπενταύγουστο.

Ωστόσο, η ελληνική πρωτεύουσα δεν είναι η μόνη πόλη που εμφάνισε αυτά τις εικόνες. Σε ένα βίντεο διάρκειας 25 λεπτών, το οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα Kozani Media, φαίνεται το άδειο κέντρο της πόλης της Κοζάνης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Εικόνες πρωτόγνωρες και για την Ξάνθη και τη νυχτερινή ζωή της πόλης δημιούργησε ο κορονοϊός. Στο σύνολο τους οι καφετέριες, τα καφέ μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης, αλλά και τα εστιατόρια και οι ταβέρνες κατέβασαν ρολά από το πρωί του Σαββάτου.

Κατά συνέπεια, η Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου θύμιζε πόλη-φάντασμα, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά. Μάλιστα, ελάχιστοι ήταν οι κάτοικοι που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης με την Ξάνθη να μην θυμίζει σε τίποτα την πόλη πριν από μερικά 24ωρα.

Πηγή Xanthi Nea