ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αποκλειστικός αρμόδιος για την παραλαβή μηνύσεων είναι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος μετά τις μορφές που διατυπώθηκαν σε βάρος του ότι «αρνήθηκε να παραλάβει μηνυτήρια αναφορά» για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο ΠΑΙΔΩΝ που οδηγεί σε αναβολή εκατοντάδες χειρουργεία.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ντογιάκος αναφέρει:
«Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις και παράπονα δικηγόρων αλλά και πολιτών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά κανάλια, γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με ρητή διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρ. 42 παρ. 2 εδαφ. α’) και κατά την πάγια ερμηνεία αυτής, αρμόδιοι αποδέκτες των μηνύσεων-μηνυτήριων αναφορών καθώς και των εγκλήσεων δεν είναι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή οι Αντεισαγγελείς αυτού, αλλά αποκλειστικά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και όλοι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, γενικοί ή ειδικοί, ακόμα και αν είναι κατά τόπον αναρμόδιοι, ενώπιον των οποίων πρέπει να εγχειρίζονται».
Διαβάστε επίσης:
Έρευνα Ντογιάκου: Υπό εξέταση οι αναφορές Τέλλογλου για παρακολούθηση του Μητσοτάκη το 2018
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Ποιοι επίσημοι τρέχουν για χάρη της
- FaCad’oro: Η χρυσή αυτοκρατορία και το όνειρο των 56 εκατ. ευρώ που κατέρρευσε
- Τι ώρα ψώνισαν μετοχές οι τολμηροί, πόσο αγόρασε την ΑΧΙΑ ο Ψάλτης, το τηλεφώνημα Παπασταύρου, οι γκρίνιες για τον Κωνσταντακόπουλο, η επιτυχία της Νίκης και το menu των 7 βουλευτών στο prive του Kiku
- Η σιωπή των αμνών: Σε άνοδο η εκτελεστική εξουσία σε πτώση η δημοκρατία
