Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Η Περιφέρεια θα επενδύσει σε νέα και ασφαλή σχολεία στην Αττική

Νίκος Χαρδαλιάς

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

Το σταθερό προσανατολισμό της διοίκησής του στη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων σχολείων στην Αττική δήλωσε ο περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάς .

Ο κ. Χαρδαλιάς παρέστη στα εγκαίνια των δύο ολοκαίνουργιων σχολείων που χρηματοδοτήθηκαν στο σύνολό τους με πόρους της Περιφέρειας Αττικής – 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ερυθραίας και του 21ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών.

Στι δηλώσεις του επισήμανε πως  «η επένδυση στις εκπαιδευτικές υποδομές είναι επένδυση στο μέλλον της κοινωνίας μας, καθώς τα σχολεία δεν είναι απλώς κτίρια, αλλά οι θεμέλιοι λίθοι της ανάπτυξης και της προόδου» και αναφέρθηκε εκτενώς στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής, εξαγγέλλοντας ένα ολιστικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων σε περιοχές του λεκανοπεδίου που παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ανάγκες.

«Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική 2021-2027”, υλοποιούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης και στήριξης εκπαιδευτικών υποδομών.

Χρηματοδοτούμε συνολικά 20 έργα ανέγερσης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων, με συνολική δημόσια δαπάνη που ανέρχεται στα 52.260.000 ευρώ.

Παράλληλα, εκπονούμε μελέτες και προετοιμάζουμε τις αναγκαίες εγκρίσεις για την κατασκευή 23 νέων σχολικών μονάδων, με προϋπολογισμό 3.964.000 ευρώ, ενώ στηρίζουμε την αγορά και τον εξοπλισμό των σχολείων μας με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, επενδύοντας 7.145.000 ευρώ για τη γενική εκπαίδευση και 8.526.000 ευρώ για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής, συγκροτημένα και μεθοδικά, χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες, προσπαθεί να οριστικοποιήσει το συνολικό της πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί στην Αττική θα έχει πρόσβαση σε σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για τη γενική είτε για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε δυναμικά να στηρίζουμε την Παιδεία και τους μαθητές μας, ώστε να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο, την ίδια ώρα που και η κυβέρνηση ξεκινά την υλοποίηση του Προγράμματος “Μαριέττα Γιαννάκου” για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων ανά την Ελλάδα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΕΤΕ: Επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2024 με ώθηση από τη βιομηχανία

Παύλος Μαρινάκης: Έρχεται σχέδιο για τη συστηματική μείωση των εκκρεμών χειρουργείων

ΗΔΙΚΑ: Επεκτείνεται το σύστημα «περιαγωγής» των υπηρεσιών Υγείας στην Ε.Ε.