Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς για καθαρισμό Κηφισού: Η κατάσταση ήταν επικίνδυνη – Τι βρήκαν τα συνεργεία

Οι εργασίες καθαρισμού στον Κηφισό ξεκίνησαν από την περιφέρεια Αττικής, ως μέτρο πρόληψης σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση καθαρισμού του Κηφισού εκτείνεται σε 8,6 χιλιόμετρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

«Απελπιστική» χαρακτήρισαν την κατάσταση στον Κηφισό οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, καθώς υπόγειο τμήμα του ποταμού που διασχίζει ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας πριν καταλήξει στη θάλασσα, είναι γεμάτο με μπάζα, φερτά υλικά, σκυρόδεμα, νεκρά ζώα και σκουπίδια.

Η πρώτη εικόνα

Οι καθαρισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για την έγκαιρη ολοκλήρωση, καθώς οι πρώτες βροχές θα κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Η παρουσία νερού σε βάθος έως και ενός μέτρου δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο των εργαζομένων.

«Ήταν μια κατάσταση πραγματικά αποκαρδιωτική. Δεν έχει γίνει καθαρισμός των πλακών και των τμημάτων του Κηφισού ποταμού μέχρι σήμερα, οπότε ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ανοικτά τμήματα των υδατορεμάτων.

Η Περιφέρεια Αττικής κάνει συνεχείς καθαρισμούς» δήλωσε ο Μιλτιάδης Κύρκος, διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής στην ΕΡΤ. Μάλιστα, όπως είπε, οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

«Υπάρχουν πολλά μπάζα και σκουπίδια. Όσο προχωράμε και πιο μέσα οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες», πρόσθεσε ο κ. Κύρκος μιλώντας για το τμήμα του Κηφισού στο ύψος της Αγίας Άννης που φτάνει τα 7,5 χλμ.

Η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και συνιστούσε άμεσες δράσεις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε από την πλευρά του: «Η απόφαση να προχωρήσουμε στον καθαρισμό των πλακοσκεπών τμημάτων του Κηφισού ποταμού μετά από αρκετά χρόνια που είχαν αφεθεί χωρίς καμία συντήρηση, δεν ήταν μόνο αναγκαία, αλλά και επιβεβλημένη από την ευθύνη που φέρουμε απέναντι στους πολίτες και το περιβάλλον.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν αυτά τα τμήματα ήταν επικίνδυνη και απαιτούσε άμεσες δράσεις, ιδίως ενόψει των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή και η αυξανόμενη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων»

«Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Με αυτήν την επιχείρηση, όχι μόνο αποτρέπουμε τον κίνδυνο πλημμυρών, αλλά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Η σύγχρονη Αττική απαιτεί υποδομές που λειτουργούν και εξασφαλίζουν την ευημερία όλων μας».

Διαβάστε επίσης:

Ανεργία: Παραμένει κάτω από το 10% και τον Ιουλιο, για 2ο συνεχή μήνα

UBS: Νέα επικεφαλής στην Κίνα η εγγονή ιστορικού στελέχους του κομουνιστικού κόμματος

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες