• Κοινωνία

    Νέο θρίλερ ανοιχτά της Πύλου: Πληροφορίες για μετανάστες που κινδυνεύουν σε δουλεμπορικό

    • NewsRoom

    Λιμενικό Σώμα


    Ιστιοφόρο με 100 περίπου επιβαίνοντες ανοιχτά της Πύλου εντόπισαν οι ιταλικές αρχές και έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων. Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τις Αρχές.

    Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη, συνεχίζονται αδιαλείπτως αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει.

    Το Ιστιοφόρο δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αναφέρονται καλές.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ελληνική ακτοφυλακή, το ιστιοφόρο αν ακολουθήσει δυτική πορεία σε περίπου μια ώρα με βάση την ταχύτητα που κινείται θα περάσει στην ευθύνη έρευνας και διάσωσης των ιταλικών αρχών.

    «Δεν υπάρχει κίνδυνος, το ιστιοφόρο πλέει κανονικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

    Εξήγησε, δε, ότι έχει δοθεί εντολή σε παραπλέοντα μέσα ενώ στο σημείο καταφθάνει και ελικόπτερο με σκοπό την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δυσμενείς στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Λινού: Ο σεβασμός μου στο λειτούργημα του παιδιάτρου είναι αδιαπραγμάτευτος

    Τουρκικό ΥΠΕΞ για Πύλο: Να βρει η διεθνής κοινότητα επειγόντως λύση

    Λιμενικό-Πύλο: Ρίξαμε κάβο στο αλιευτικό τρεις ώρες πριν το ναυάγιο – Τον έλυσαν οι μετανάστες

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ