Νεκρό ανασύρθηκε από το πηγάδι το πεντάχρονο αγοράκι, ο μικρός Ράιαν, ύστερα από πέντε ημέρες στο πηγάδι.

Δόθηκε αγώνας, με τους διασώστες να παλεύουν να απεγλωβίσουν το αγοράκι. Λίγη ώρα αφότου ανασύρθηκε το παιδί από το σκοτεινό τούνελ, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για την κατάσταση της υγείας του.

Αρχικά τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το παιδί ήταν ζωντανό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την τραγική είδηση του θανάτου του.

Τα ξένα μέσα μεταδίδουν ότι το παιδί ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματα και την ταλαιπωρία.

Νωρίτερα, διασώστες είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό.

Όλα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι του πεντάχρονου κοντά στο σημείο και κατέληξαν σε εφιάλτη με την πτώση του.
Η κραυγή αγωνίας της μητέρας του παιδιού ακούστηκε σε όλο τον κόσμο, με το κύμα συμπαράστασης που δημιουργήθηκε να είναι μεγάλο και το χάστανγκ #SaveRayan να πρωταγωνιστεί στο Twitter.
Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονταν από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαινόταν ξαπλωμένο στο πλευρό.

Από εκατοστό σε εκατοστό, οι διασώστες προχωρούσαν παρά πολύ αργά στο τούνελ, ενώ εισήλθαν από νωρίς το απόγευμα στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα.

Μηχανικός που μίλησε νωρίτερα στο δίκτυο 2M της κρατικής τηλεόρασης του Μαρόκου διευκρίνισε ότι είναι πιθανόν πως η προσπάθεια θα διαρκέσει πολλές ώρες.

«Ογδόντα εκατοστά μας χωρίζουν από τον Ράιαν. Τα γεωτρύπανα δουλεύουν με μεγάλη προσοχή για να αποφευχθεί το λάθος», εξήγησε ο Μουνίρ Αλ Ζαζούλι προσθέτοντας ότι οι διασώστες προωθούνται 20 εκατοστά του μέτρου κάθε μία ώρα.

Το παιδί εγκλωβίστηκε στο πηγάδι που ξεπερνά τα 30 μέτρα κάτω από τη Γη στην επαρχία Λααγιούν. Έπεσε εκεί το απόγευμα της Τρίτης και στη συνέχεια ακούστηκε να κλαίει.

Όπως είπε η μητέρα του, έπαιζε κοντά στο σημείο προτού εξαφανιστεί. Εκείνη έντρομη έσπευσε να τηλεφωνήσει στις Αρχές αφού έμαθε τι είχε συμβεί.

Οι διασώστες αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες, όπως κατολίσθηση και παρουσία ογκόλιθων. Οι φωτογραφίες, που κυκλοφορούσαν στα κοινωνικά δίκτυα, έδειχναν εκατοντάδες ντόπιους να παρακολουθούν τις προσπάθειες διάσωσης.