• Κοινωνία

    Νέα καταγγελία: Πασίγνωστος ποινικολόγος κατηγορείται για λεκτική βία και χειροδικία σε βάρος γυναίκας δικηγόρου

    • NewsRoom
    Περιπολικό


    H υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και του ξυλοδαρμού της συζύγου του, που οδήγησε στην προφυλάκισή του, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου. Ετσι, μια ακόμη καταγγελία για βία σε βάρος πασίγνωστου δικηγόρου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

    Πρόκειται για ιδιαίτερα γνωστό ποινικολόγο με συνεχείς παρουσίες στην τηλεόραση και με πολύκροτες υποθέσεις στα χέρια του, ο οποίος έχει μηνυθεί από εργαζόμενη δικηγόρο, η οποία φέρεται να είναι σύντροφός του. Κατ’ άλλες πληροφορίες δεν είναι σε σχέση αλλά το επεισόδιο αφορά μόνο τα εργασιακά.

    Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε πριν από 1,5 μήνα από γυναίκα δικηγόρο η οποία κατηγορεί τον γνωστό ποινικολόγο ότι της άσκησε βία και την απείλησε. Οι πληροφορίες από τη μηνυτήρια αναφορά κάνουν λόγο ακόμη και για χειροδικία σε βάρος της ασκούμενης όταν παραπονέθηκε για το εξαντλητικό ωράριο.

    Ο ηλικίας περίπου 70 ετών μεγαλοδικηγόρος, μέσα στο αυτοκίνητο φέρεται να την έβρισε και να την χτύπησε με τη δικηγόρο να καλεί την Αστυνομία και να καταγγέλλει τον γεγονός. Ο γνωστός δικηγόρος ωστόσο αρνείται τα πάντα και μάλιστα και ο ίδιος έχει καταθέσει μήνυση κατά της γυναίκας.

    Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει η Αστυνομία: «Αναφέρεται ότι την 28/04/2024 και περί ώρα 20:10, προσήλθε στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Πειραιά, συνοδεία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, με κωδικό κλήσης 404 -1, η 43χρονη η οποία υπέβαλε έγκληση σε βάρος του συντρόφου της (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του) επαγγέλματος δικηγόρος για παράβαση του άρθρου 6 του Ν3500/ 06 περί “ενδοοικογενειακής βίας” όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4531 / 2018 και του άρθρου 361 Π.Κ “Εξύβριση”.

    Ειδικότερα, την 28/04/2024 και περί ώρα 17:15 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Πειραιά επί της οδού Αθηνάς, ο δικηγόρος χτύπησε στο πρόσωπο και εξύβρισε την 43χρονη, πράξεις όπου ρητά αναφέρονται στην έκθεση εξέτασης μάρτυρα χωρίς όρκο της παθούσης. Γίνεται μνεία ότι στην 43χρονη δόθηκε κατάλογος φορέων ενδοοικογενειακής βίας ενώ δεν επιθυμούσε panic button.

    Επιπλέον, μας δήλωσε πως δεν επιθυμεί να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, ούτε σε ασφαλή χώρο φύλαξης. Ο δικηγόρος αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου λήγοντος την 29/04/2024 και ώρα 23:59. Παρακαλείται από τις υπηρεσίες που κοινοποιείται το παρόν, σε περίπτωση ανεύρεσης του ανώτερου δράστη, όπως συλληφθεί και οδηγηθεί στην υπηρεσία μας. Σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

    Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δικηγόρος  φέρεται να έκανε καταγγελία και σε ομαδικό λογαριασμό της ΕΑΝΔΑ, της Ενωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών όπου εκεί αναφέρει ότι ο ποινικολόγος που της άσκησε βία είναι παντρεμένος επίσης με δικηγόρο. Τονίζει ότι διαμαρτυρήθηκε για τις 13-14 ώρες που δούλευε, και ο ποινικολόγος της έβρισε χυδαία και την χαστούκισε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει. Συγκεκριμένα  όπως κατήγγειλε η ίδια της είπε «κ@@@λα», «δικηγορικό τίποτα». Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο (όλα αυτά έγιναν εν κινήσει με κίνδυνο να σκοτωθούμε στο δρόμο) και έφυγε στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη».

    Η ασκούμενη πήρε την Αστυνομία, όπως αναφέρει, εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ μετά από δύο ημέρες ο γνωστός δικηγόρος την έπαιρνε τηλέφωνο για να τα βρουν και για να αποσύρει τη μήνυση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ασφαλιστικές εισφορές: Έρχεται νέα μείωση για τους επιχειρηματίες κατά μισή μονάδα από το 2025

    Ozempic, Wegovy και Zepbound: Στη Wall Street όλοι ποντάρουν στη μάχη κατά της παχυσαρκίας – Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι
    Το «ναυάγιο» του Νίκου Κοκλώνη, το «ευχαριστώ που σου χρωστώ» σε Πάνο Κυριακόπουλο, Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη και οικογένεια Βαρδινογιάννη, η πικρία για τους λυκό-φιλους που τον αποκαλούσαν «λ@μ%γιο»
     



    ΣΧΟΛΙΑ