Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Νέα Υόρκη: Τι λέει ο ομογενής σουβλατζής για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην καντίνα του

(Πηγή φωτό: Εθνικός Κήρυκας)

Μια καντίνα γρήγορου φαγητού, η οποία ανήκει σε ομογενή επιχειρηματία, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σ΄ένα διάλειμμα από τις πολιτικές του υποχρεώσεις κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Νικόλαο Καραγιώργο, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια, στη συμβολή της Λεωφόρου Παρκ με την 57η Οδό, τη φημισμένη καντίνα «Uncle Gussy’s», η οποία φημίζεται κυρίως για τα σουβλάκια της.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το μέρος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του, ενώ δεν έλειψαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

«Γεια σου, τι κάνεις, πώς σε λένε;» ρώτησε τον κ. Καραγιώργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος του απάντησε «Νίκος».

Ο Πρωθυπουργός ρώτησε, στη συνέχεια, τον σουβλατζή από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεται, με εκείνον να του απαντά «από την ορεινή Ναυπακτία».

Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι από εκείνη την περιοχή κατάγεται και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Πλάτανο.

Όπως ήταν φυσικό, ο διάλογος αυτός συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παριστάμενων, πολλοί εκ των οποίων ήταν σταθεροί πελάτες οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα.

«Ηρθε στην καντίνα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για να μου μιλήσει. Όποιος και να ήταν, πρόκειται για πολύ μεγάλη τιμή», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Καραγιώργος, ο οποίος περιέγραψε το σύντομο στιγμιότυπο.

«Καταλαβαίνετε πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν έχει έρθει στη Νέα Υόρκη για να μιλάει μαζί μου, έχει βαρύ πρόγραμμα, οπότε δεν είπαμε πολλά.

Ηταν ωραία στιγμή όμως, βγάλαμε και μια φωτογραφία, ενώ με ρώτησε από πού κατάγομαι και θυμήθηκε πως από την ίδια περιοχή είναι και ο Πρέσβης Γιώργος Τσούνης (George Tsunis)», συνέχισε ο κ. Καραγιώργος, ο οποίος απέφυγε να εκφραστεί πολιτικά.

«Αγαπάω την Ελλάδα αλλά διαμένω εδώ, δεν εξέφρασα πολιτική άποψη. Ελπίζω μόνο να πάνε καλύτερα τα πράγματα για τη χώρα», κατέληξε στη συνέχεια.

Ο Νίκος Καραγιώργος κατάγεται από τον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας, ενώ η καντίνα έχει αναφορά στον θείο του τον Κώστα (Uncle Gussy’s), τη δουλειά του οποίου συνέχισε και ανέπτυξε στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα, ξυλοδαρμός 14χρονης: Διαδικτυακό το κάλεσμα – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ταγίπ Ερντογάν: Έδωσαν εντολή «διερεύνησης» για εκκίνηση των συζητήσεων περί υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

ΠΟΥ: Ολοένα και πιο προβληματική η χρήση των social media από τους εφήβους