Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ναυάγιο στη Σικελία: Σούπερ γιοτ όπως αυτό του Μάικ Λιντς είναι «αβύθιστα», λέει ο κατασκευαστής

Giovanni Costantino

Giovanni Costantino (Πηγή: Facebook)

Σκάφη όπως το σούπερ γιοτ του Μάικ Λιντς είναι «αβύθιστα», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που τα κατασκευάζει και τα εμπορεύεται, Giovanni Costantino.

O CEO του The Italian Sea Group, δήλωσε στο Sky News ότι τα συγκεκριμένα σκάφη είναι απολύτως ασφαλή και ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα στον σχεδιασμό και την κατασκευή του Bayesian superyacht που ανατράπηκε σε μια καταιγίδα στα ανοιχτά του Porticello, στη Σικελία, τη Δευτέρα.

“Όντας ο κατασκευαστής, γνωρίζω πολύ καλά πώς σχεδιάζονται και κατασκευάζονται πάντα τα Perini», σημείωσε ο Costantino, συμπληρώνοντας ότι αυτά τα ιστιοφόρα είναι φημισμένα ως τα πιο ασφαλή.”

Μάλιστα επεσήμανε ότι η δομή και η καρίνα τους τα καθιστούν «αβύθιστα».

Ο Costantino σημείωσε ότι η είδηση ​​του ναυαγίου τον δίχασε καθώς από τη μια αισθάνθηκε θλίψη για το συμβάν, αλλά από την άλλη ένιωσε δυσπιστία.

«Το περιστατικό ακούγεται σαν μια απίστευτη ιστορία, τόσο τεχνικά όσο και ως γεγονός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Costantino.

Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Την ίδια στιγμή, οι Ιταλοί εισαγγελείς που ερευνούν το τραγικό συμβάν, συνεχίζουν συλλέγουν μαρτυρίες από τους επιζώντες.

Την Τρίτη ανέκριναν τον καπετάνιο για περισσότερες από δύο ώρες, προκειμένου να δώσει κρίσιμες πληροφορίες για το συμβάν, αλλά και χρήσιμες τεχνικές λεπτομέρειες.

Τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές βρίσκονται επίσης στο Porticello, ενώ έχουν ξεκινήσει μια προκαταρκτική αξιολόγηση των γεγονότων.

Όπως είναι αναμενόμενο, θα εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της σταθερότητας και της λειτουργίας του σκάφους.

Ναυάγιο κοντά στο Παλέρμο της Ιταλίας (Πηγή: Igor Petyx/Reuters)

Θα εξετάσουν επίσης τις επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών κατά τη βύθιση του σκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι στο σούπερ γιοτ επέβαιναν 22 άτομα, 15 από τα οποία διασώθηκαν – μεταξύ των οποίων η Βρετανίδα Charlotte Golunski και η ενός έτους κόρη της Σοφία.

Η γυναίκα έδωσε μια σοκαριστική κατάθεση για το πώς βίωσε το τραγικό συμβάν, λέγοντας ότι κρατούσε το κοριτσάκι της πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να το σώσει από βέβαιο πνιγμό.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τους νεκρούς

Στα νεότερα, ανασύρθηκε νωρίτερα το πρωί και η πέμπτη σορός από τους αγνοούμενους που εντοπίστηκαν χθες στο εσωτερικό του μοιραίου Bayesian.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του ναυαγίου που συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη και έχει προκαλέσει δεκάδες ερωτηματικά είναι πλέον έξι (συμπεριλαμβανομένου του σεφ που είχε βρεθεί νεκρός τις πρώτες ώρες μετά τη βύθιση του Bayesian) ενώ αγνοείται ένα ακόμη άτομο.

Μάικ Λιντς

Σύμφωνα με το Reuters, η σορός που ανασύρθηκε σήμερα ανήκει στον Μάικ Λιντς.

Εχθές ανασύρθηκαν από το ναυάγιο οι σοροί του προέδρου της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, του δικηγόρος της Clifford Chance Κρις Μορβίλο, και των δύο συζύγων τους, ενώ αγνοούμενη παραμένει μόνο η 18χρονη κόρη του Λιντς, Χάνα, αναφέρει σε σημερινό άρθρο το Sky News.

Διαβάστε επίσης: 

Η Σικελία δίνει μάταιη μάχη ενάντια στη μαφία

Ναυάγιο στην Ιταλία: Βρέθηκαν οι 6 σοροί ανάμεσα τους και οι δυο κροίσοι – Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες

«Καμπανάκι» από ΟΗΕ: Νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού κινδυνεύουν να αφανιστούν