Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Nαυάγιο Bayesian: Εντοπίστηκε και η τελευταία σορός, της 18χρονης Χάνα Λιντς – Ξεκινά έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Mike Lynch, Jonathan Bloomer, Christopher Morvillo

(από αριστερά) Mike Lynch, Jonathan Bloomer, Christopher Morvillo

Οι ιταλικές αρχές ξεκινούν έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Mike Lynch, στο ναυάγιο του γιοτ Bayesian, ανοικτά των ακτών του Παλέρμο, στη Σικελία, την Δευτέρα.

Η σορός της Χάνα Λιντς του τελευταίου αγνοούμενου από το ναυάγιο του Bayesian στο Παλέρμο της Σικελίας βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (23.08.2024).

Σύμφωνα με την lastampa, πρόκειται την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα, Χάνα Λιντς, η οποία εξακολουθούσε να είναι αγνοούμενη στο πολύνεκρο ναυάγιο.

Στο μεταξύ οι ιταλικές Αρχές στο μεταξύ εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Οι ερευνητές από την τοπική εισαγγελία του Termini Imerese συγκεντρώνουν στοιχεία για μια πιθανή ποινική έρευνα και αύριο αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα βρετανικά και ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ιταλικές αρχές «ερευνούν ναυάγιο και πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας»

Η εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Ambrogio Cartosio, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, αναφέρει η «Daily Mail».

Οι ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα της «πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά αγνώστων», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μαρτυρίες για την «αβύθιστη» θαλαμηγό και τα ερωτηματικά

Όπως ξεκαθάρισε ο κατασκευαστής του Bayesian, Τζιοβάνι Κονσταντίνο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση το γιοτ να βυθίστηκε σε 1 λεπτό.

«Μέσω του Marine Traffic διαπιστώσαμε ότι με το που χτυπήθηκε το σκάφος από τον υδροστρόβιλο, η άγκυρά του το τράβηξε και στη συνέχεια μεσολάβησαν 16 μαρτυρικά λεπτά μέχρι τη βύθιση».

Ο Κονσταντίνο μίλησε στην Corriere della Sera για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας στο Παλέρμο, κάνοντας λόγο για έναν «πολύ μακρύ κατάλογο λαθών».

«Οι άνθρωποι δεν έπρεπε να βρίσκονται στις καμπίνες, το σκάφος δεν έπρεπε να είναι αγκυροβολημένο. Και γιατί το πλήρωμα δεν γνώριζε για την εισερχόμενη θαλασσοταραχή; Οι επιβάτες ανέφεραν κάτι παράλογο, ότι δηλαδή η καταιγίδα έφτασε απροσδόκητα, από το πουθενά. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλα ήταν προβλέψιμα. Έχω τους μετεωρολογικούς χάρτες εδώ μπροστά μου. Τίποτα δεν ήρθε ξαφνικά» ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Παράλληλα, η ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ενημερώσει πως επρόκειτο να χτυπούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, δεδομένου μάλιστα ότι δεν είχε βγει ούτε ένας ψαράς εκείνο το βράδυ υπό τον φόβο αυτόν.

Επομένως, πολλά είναι τα καίρια ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, όπως για παράδειγμα το πώς ο καπετάνιος του Bayesian πήρε το ρίσκο να βγει στα ανοιχτά, χωρίς να ανάψει τη μηχανή για να φύγει ή γιατί δεν είχε ανοίξει η καταπακτή διαφυγής την ώρα που χτυπούσε η θαλάσσια δίνη.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 18χρονη Hannah Lynch

Στο μεταξύ για 5η ημέρα σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοουμένη κόρη του νεκρού Βρετανού μεγιστάνα, που είναι και η τελευταία αγνοουμένη του ναυαγίου.

Οι δύτες προσπαθούν να εντοπίσουν τη σορό της μέσα στο σκάφος, μία επιχείρηση που μπορεί να πάρει πολλές μέρες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θα επιχειρήσουν να ανασύρουν το σκάφος από τον βυθό της θάλασσας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης

Μυστήριο με το ναυάγιο του Bayesian: Οι δεσμοί του Mike Lynch με τις μυστικές υπηρεσίες και η «τραγική σύμπτωση» δύο θανάτων

Ναυάγιο στη Σικελία: Γιατί το «αβύθιστο» σούπερ γιοτ του Μάικ Λιντς βούλιαξε μέσα σε λίγα λεπτά!