Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ναυάγιο Bayesian: Από «ξηρό πνιγμό» ο θάνατος των 4 επιβατών

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από τη νεκροψία, τραγικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 από τους 6 επιβάτες που ανασύρθηκαν νεκροί από το ναυάγιο του γιοτ Bayesian τη νύχτα της 19ης Αυγούστου, ανοιχτά του Παλέρμο της Σικελία.

Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, η νεκροψία στις σορούς 4 θυμάτων έδειξε ότι δεν πνίγηκαν από το νερό που εισήλθε στο σκάφος αλλά επειδή «ξέμειναν» από οξυγόνο, μέσα στον χώρο που είχαν παγιδευτεί.

Ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο και η σύντροφός του, Νέντα, καθώς και ο τραπεζίτης της Morgan Stanley, Τζόναθαν Μπλούμερ, και η σύντροφός του, Τζούντιθ, βρέθηκαν νεκροί από τους δύτες στο ίδιο διαμέρισμα τους σκάφους.

Πέθαναν από ασφυξία – «ξηρό πνιγμό» σύμφωνα με τη νεκροψία αφού κατανάλωσαν το οξυγόνο της φυσαλίδας και το περιβάλλον έγινε τοξικό, λόγω της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα.

Στο ίδιο διαμέρισμα μαζί τους ήταν και ο βρετανός μεγιστάνας, Μάικ Λιντς. Η 18χρονη κόρη του, Χάνα, η σορός της οποίας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε τελευταία, ήταν σε άλλη καμπίνα και πέθανε μόνη. Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για «θάνατο από εγκλεισμό».

Διαβάστε επίσης:

Έχασε τη μάχη με τη ζωή η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι – Tης είχε βάλει φωτιά ο σύντροφός της

Γιατί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επενδύει στην κυβερνοασφάλεια – mononewsTV

Samsonite: Δρομολογεί την διπλή εισαγωγή της στην αγορά των ΗΠΑ