• Κοινωνία

    Μήλος: Μεγάλη φωτιά, κοντά στο αεροδρόμιο – Εστάλη μήνυμα μέσω του 112 (upd)

    • NewsRoom
    Πυροσβεστικό Σώμα


    Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο νησί της Μήλου.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Cyclades24.gr, η φωτιά βρίσκεται σε τρία μέτωπα πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού και είναι αρκετά μεγάλη.

    Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή Ζεφύρια. Πριν λίγο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Προβατά. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Μήλο. Αν βρίσκεστε στην παραλία Τσιγκράδο απομακρυνθείτε προς Προβατά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

    Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν: 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του Π.Σ. από Αθήνα, 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει αεροπορικώς και 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

    Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη Μακεδονία – Δεν θα παρεκκλίνω από την ιδέα της Μακεδονίας

    ARF: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτοξεύει τον τουρισμό της Αθήνας

    Intracom: Από 1 Ιουλίου η έναρξη καταβολής του μερίσματος 0,047 ευρώ/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ