• Κοινωνία

    Μιχάλης Κατσούρης: Δίωξη για κακούργημα στους πέντε αστυνομικούς ζητεί η Εισαγγελία Εφετών

    Πανό με την φωτογραφία του Μιχάλη Κατσουρή αναρτημένο στο γήπεδο OPAP Arena από οπαδούς της ΑΕΚ

    Πανό με την φωτογραφία του Μιχάλη Κατσουρή αναρτημένο στο γήπεδο OPAP Arena από οπαδούς της ΑΕΚ


    Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος 5 υψηλόβαθμων αστυνομικών έδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών, αποδίδοντάς τους ευθύνες για παραλήψεις κατά την παράνομη προσέλευση Κροατών οπαδών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

    Στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ματς μεταξύ Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ΑΕΚ έξω από την «OPAP Arena» στις 7 Αυγούστου πέρσι, οι αρμόδιοι αστυνομικοί για τον επιχειρησιακό χειρισμό της οργανωμένης έλευσης των Κροατών οπαδών στη χώρα, βρίσκονται πλέον υπό έλεγχο για το κακούργημα της έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο.

    Παρόλο που η θέση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ήταν η δικογραφία να μπει στο αρχείο, η Εισαγγελία Εφετών εκτίμησε ότι υπάρχει το νομικό έρεισμα για να ασκηθούν διώξεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕ διεξήχθη στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ μετέπειτα η εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε την αρχειοθέτηση της, λόγω μη στοιχειοθέτησης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος ελλείψει δόλου.

    Ωστόσο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και έδωσε παραγγελία για την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ληφθούν εξηγήσεις και ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

    Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι θα πρέπει να αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δολοφονία Κατσουρή: Την αποφυλάκισή τους ζητούν οι 150 προφυλακισμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ