Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Meteo: Μεγάλα ύψη βροχής σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

Μεγάλες βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 31/08, κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/08.

Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα. Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Επτά νεκροί από ανατροπή ενός τουριστικού λεωφορείου στο Μισισίπι

Άδωνις Γεωργιάδης: Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων στην Ελλάδα σε 52χρονη

Ερυθρά Θάλασσα: Ξεκινάει την Κυριακή η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου Sounion