Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Φαλακρό Δράμας και όρος Πάικο Πέλλας

Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και αρκετά 24ωρα σε χαμηλή βλάστηση στο Φαλακρό της Δράμας και στο όρος Πάικο της Πέλλας.

Στο Φαλακρό η φωτιά που εκδηλώθηκε από τις 17 Ιουλίου αναπτύσσεται μέσα σε χαράδρες, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Σίτνας, ενώ ξεκίνησε από την περιοχή της Χιονότρυπας και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά νότια προς την πλευρά των Πύργων.

Στο σημείο επιχειρούν σήμερα 35 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στο όρος Πάικο Πέλλας, στην περιοχή Κρανιά η φωτιά είναι σε εξέλιξη επίσης από τις 17 Ιουλίου το βράδυ και εκδηλώθηκε μετά από σφοδρή καταιγίδα με πολλαπλούς κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν για τρίτη μέρα 21 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, επτά οχήματα της πυροσβεστικής και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου σε πλήρη έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε άλσος έξω από την πόλη της Βέροιας.

Στο σημείο παραμένουν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.

Διαβάστε επίσης: 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας –  Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος