Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη: Το βιβλίο που προτείνει -«Ό,τι πιο ενδιαφέρον διάβασα φέτος το καλοκαίρι»

Μαρέβα Μητσοτάκη

Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Το βιβλίο που βρήκε πολύ ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι, παρουσίασε με μια ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την Παρασκευή, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Πρόκειται για το «The Anxious Generation» του Jonathan Haidt, το οποίο εξετάζει τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η αλόγιστη χρήση των smartphones και των social media στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Δείτε την ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη:

«Στο εξαιρετικό βιβλίο του Jonathan Haidt «The Anxious Generation» αναλύονται οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από την αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου και των social media που μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά στον διαδικτυακό εθισμό.

Η παιδική και εφηβική ηλικία τείνουν να βασίζονται σ’ ένα κινητό τηλέφωνο, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά προβλήματα στους νέους για την ζωή τους, την εξέλιξή τους και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε τα σημάδια. Η ψυχική υγεία των νέων μάς αφορά όλους: γονείς, παιδιά, δασκάλους, εταιρείες τεχνολογίας. Eίναι απαραίτητο – περισσότερο από ποτέ – να ληφθεί συλλογική δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Διαβάστε το! Ό,τι πιο ενδιαφέρον διάβασα φέτος το καλοκαίρι».

Διαβάστε επίσης

Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Κύπρος διαμορφώνει Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας