O βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, εξέφρασε την επιφύλαξη του για τον όρο “εξίσου” στην άσκηση της γονικής μέριμνας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια.

“Το “εξίσου” περισσεύει. Αρκεί το “από κοινού”. Διότι μπορεί να προκαλέσει συγχύσεις. Πρέπει σε αυτά τα θέματα να είμαστε πάρα πολύ ακριβείς και λεπτομερείς. Δεν πρέπει μια μεταρρύθμιση, που είναι ουσιώδης, κι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, και θα λύσει χρόνια προβλήματα, και θα διευκολύνει ανθρώπους που υφίστανται εκβιασμούς κιόλας, δεν είναι σωστό για μια τόσο μικρή αλλαγή των δύο λέξεων, που είναι όμως πολύ ουσιαστική, να τίθεται εν αμφιβόλω”, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και προσέθεσε: “δημιουργείται η υπόνοια -το είπαν και κάποιοι συνάδελφοι, κάποιοι το είπαν και ως θετικό αυτό- ότι με την αναφορά σε “εξίσου” επιμέλεια οδηγούμαστε, διά της πλαγίας οδού ή από το παράθυρο, σε έναν διαμοιρασμό του χρόνου στα δύο, το οποίο θα ήταν λάθος”.

“Το παιδί πρέπει να έχει μία κατοικία, το παιδί πρέπει να έχει την έδρα του, τη βάση του. Αυτό λένε και οι ειδικοί, οι παιδοψυχολόγοι, οι παιδοψυχίατροι και όλοι όσοι έχουν ειδικότητα στο αντικείμενο αυτό. Δεν πρέπει να προσθέτουμε όρους σε ένα νομοθέτημα το οποίο έχει σκοπό να κατευθύνει τους δικαστές σε υποθέσεις πολύ δύσκολες και να τους διευκολύνει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ως έχει σήμερα. Δεν πρέπει να προσθέτουμε όρους που μπορεί να δημιουργούν οποιαδήποτε ασάφεια”, είπε επίσης ο κ. Βολουδάκης.

“Είμαι πατέρας τριών παιδιών και μπορώ να καταλάβω τους πατεράδες. Σαν πατέρας καταλαβαίνω την αγωνία των πατεράδων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν με τη σύζυγό τους και οι οποίοι βρίσκονται σε καταστάσεις που συχνά και στα δικαστήρια καταλήγουν σε αποφάσεις που δεν αποδίδουν δικαιοσύνη, που βλάπτουν και τα παιδιά και σε πολλές περιπτώσεις είναι γεγονός, ότι έχουμε δει και γνωρίζω και εγώ περιπτώσεις, όπου το θεσμικό πλαίσιο, που πράγματι δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, μπορεί να καθιστά κάποιους πατεράδες θύματα ακόμα και εκβιασμών με αντικείμενο τα παιδιά τους. Και αυτό πράγματι πρέπει να αντιμετωπιστεί”, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Όλγα Κεφαλογιάννη για Συνεπιμέλεια: «Το νομοσχέδιο, αντί να ενώνει διχάζει»

Aπορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για άρθρα του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια

Μαριέττα Γιαννάκου – Όλγα Κεφαλογιάννη: Κοινή πρωτοβουλία με 10 τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση