ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν άλλα δύο μέλη του πληρώματος του υπερπολυτελούς γιοτ του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικλ Λιντς, μαζί με τον πλοίαρχο, σε σχέση με τη βύθιση του σκάφους Bayesian πριν από μία εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.
Ο Λιντς και άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το υπό βρετανική σημαία γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, ανατράπηκε και βυθίστηκε πριν από την αυγή της 19ης Αυγούστου λίγα λεπτά αφού χτυπήθηκε από καταιγίδα ενώ ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά της βόρειας Σικελίας.
Τη Δευτέρα, ο καπετάνιος του πλοίου, ο 51άχρονος Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ, τέθηκε υπό έρευνα για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου. Ο Κάτφλιντ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων στη διάρκεια της ανάκρισής του χθες, Τρίτη.
Ο μηχανικός πλοίων Τιμ Πάρκερ Ίτον και ο ναύτης Μάθιου Γκρίφιθ ερευνώνται για τα ίδια εγκλήματα, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας πως ο Πάρκερ Ίτον θεωρείται ύποπτος επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τη μηχανή και τα συστήματα λειτουργίας του γιοτ.
Ο Γκρίφιθ είχε βάρδια το βράδυ του συμβάντος, δήλωσε η πηγή.
Το να τελεί κάποιος υπό έρευνα δεν σημαίνει ότι είναι ένοχος ή ότι θα ακολουθήσει επίσημη απαγγελία κατηγοριών.
Η βύθιση του γιοτ αποτελεί γρίφο για τους ειδικούς στη ναυσιπλοΐα, που έχουν πει πως ένα σκάφος όπως το Bayesian, που κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία Perini, θα έπρεπε να είχε αντέξει στην καταιγίδα και, σε κάθε περίπτωση, δεν θα έπρεπε να έχει βυθιστεί τόσο γρήγορα.
Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε, κοντά στο Παλέρμο, δήλωσαν πως η έρευνά τους θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει την ανέλκυση του ναυαγίου από τη θάλασσα. Το Bayesian βρίσκεται στον βυθό γερμένο στη δεξιά πλευρά του σε βάθος περίπου 50 μέτρων.
Διαβάστε επίσης:
ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Ιούλιο, μειώθηκαν τα δάνεια
Ευρωζώνη: Υποχώρησε οριακά ο δανεισμός των επιχειρήσεων τον Ιούλιο
Henkel: Ισχυρή βελτίωση κερδών στο 6μηνο – Οργανική αύξηση των πωλήσεων έως 4.5%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima Bank για AKTOR: Με όπλο τα έργα και τις εξαγορές, στοχεύει κορυφή και μερίσματα
- Κυρανάκης: Τι είναι το σουηδικό πρότυπο που εξετάζουν στο υπουργείο Μεταφορών για τους οδηγούς ταξί
- Τζένη Μπαλατσινού: The lady is back in business
- Σταύρος Παπασταύρου στο mononews: Ετσι θα επιδοτήσουμε τις επιχειρήσεις – Πάω στο Χιούστον για το deal με την Chevron
