• Κοινωνία

    Λιζέτα Νικολάου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στο Παλαιό Φάληρο

    • NewsRoom
    Λιζέτα Νικολάου

    Λιζέτα Νικολάου


    Στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου θα πουν συγγενείς και φίλοι σήμερα, Δευτέρα, το τελευταίο αντίο στη Λιζέτα Νικολάου.

    Η τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών το πρωί της Παρασκευής (11/8).

    Η Λιζέτα Νικολάου τραυματίστηκε μετά από πτώση της από σκάλα, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο όπου μετά από μάχη της, διασωληνωμένη, κατέληξε.

    Όπως ανακοίνωσε ο γιος της Αλέξανδρος Λιάνης, η κηδεία της Λιζέτας Νικολάου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Ο Αλέξανδρος Λιάνης είχε εκφράσει και το «ευχαριστώ» του για όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον ίδιο και την οικογένειά του «αυτές τις δύσκολες ημέρες».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους σας για την αγάπη, την φιλία, την καλοσύνη με την οποία αγκαλιάσατε την μητέρα μου όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά σας ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση και τις ευχές σας σε εμένα και την οικογένειά μου αυτές τις δύσκολες ημέρες. Για όποιον επιθυμεί να παραστεί, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Αλέξανδρος Λιάνης».

    Ποια ήταν η Λιζέτα Νικολάου

    Η Λιζέτα (Ελισάβετ) Κατικαρίδου, γνωστή ως Λιζέτα Νικολάου γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) από Πόντιους, πρόσφυγες γονείς.

    Ασχολήθηκε με το τραγούδι από τα μαθητικά της χρόνια. Μετά από πρόταση που της έγινε, πέρασε από ακρόαση για να κάνει δεύτερες φωνές στα «Δειλινά», όπου τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόταν η αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου (Διονυσίου, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου κ.α.). Στα «Δειλινά» παρέμεινε πολλές σεζόν όπου πλέον εμφανιζόταν ως μόνιμη παρτενέρ του Στράτου Διονυσίου.

    Στη δισκογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 σε συνθέσεις του Τάκη Σούκα σε στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Ερμήνευσε τραγούδια του  Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος («Θεσσαλικός κύκλος» κ.α.), ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1977 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» και τραγούδια που υπέγραφαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

    Το 1980 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Σ’ αγάπησα, μ’ αγάπησες» με τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Α. Βαρδή και ο Χρ. Νικολόπουλου. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι, όπως τα «Κέφια Της Λιζέττας», 1985, «Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες», 1986, «Θέλω Ν’ Αντισταθώ», 1989, «Νυχτερινοί Έρωτες», 1990, «Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω», 1992, «Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου», 1995, «Ποντιακή Ραψωδία», 1997. Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Ποντιακά τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου», που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος», σε σενάριο του Δημήτρη Ιατρόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου.

    Όπως είχε πει μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγα χρόνια, «άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, δεν έχω κανένα απωθημένο. Μετά τον ‘Θεσσαλικό Κύκλο’ και όλη τη συνεργασία με τον Γ. Μαρκόπουλο, άρχισαν να με ζητάνε τα μεγάλα μαγαζιά -ήταν σαν παραμύθι αυτό. Το λέω στα κορίτσια, στα αγόρια και μου λένε ‘μα αυτό είναι παραμύθι που μας λέτε!’. Γιατί πασχίζουν τόσο πολύ, κι εμένα μου ήρθαν τόσο εύκολα!».

    Από το 1978 έως και το 1983 υπήρξε παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Συννεφιά, ισχυροί άνεμοι και έως 33 βαθμούς ο υδράργυρος

    Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκανς (Upd)

    Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Το «modus operandi» της σε Ηράκλειο και Ζάκυνθο



    ΣΧΟΛΙΑ