Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Λίβανος: Τουλάχιστον 182 νεκροί, 727 τραυματίες από τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Σε τουλάχιστον 182 ανέρχονται οι νεκροί και σε 727 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό, στις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου του Λιβάνου έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες από τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ.

Κάτοικοι του νοτίου Λιβάνου έλαβαν σήμερα κλήσεις από λιβανέζικο αριθμό που τους καλούσε να απομακρυνθούν αμέσως 1.000 μέτρα μακριά από οποιαδήποτε θέση χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, μετέδωσε δημοσιογράφος του Reuters στον νότο, ο οποίος έλαβε αυτή την κλήση. Κλήσεις για εκκένωση έχουν ληφθεί σε τηλέφωνα που φθάνουν μέχρι τη λιβανέζικη πρωτεύουσα Βηρυτό.

Ο Ιμάντ Κρεϊντίεχ, επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου Ogero, δήλωσε σήμερα στο Reuters πως τουλάχιστον 80.000 αυτόματες κλήσεις που καλούσαν τον κόσμο να εγκαταλείψει την περιοχή του εντοπίστηκαν στο δίκτυο. Δεν απαντήθηκαν όλες. Οι κλήσεις αυτές είναι «ψυχολογικός πόλεμος για να προκαλέσουν χάος» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κύθνος: Μαίνεται η φωτιά στη Φλαμπουριά – Μεταβαίνουν ενισχύσεις από το Λαύριο

Όμιλος ERGO: Ο Θεόδωρος Κοκκάλας και ο Oliver Willmes με νέες αρμοδιότητες

Λίβανος: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί σε στόχους της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα