ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα αποκαλύψουν την τραγωδία που συνέβη στο σπίτι της γνωστής ιστορικού τέχνης Λίμπερτυ Λέτης – Πολύζου στην Κηφισιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Η ιστορικός τέχνης, 63 ετών, βρέθηκε νεκρή από τον αδερφό της, όπως νεκρή ήταν στο διπλανό δωμάτιο και στο κρεβάτι της και η 41χρονη κόρη της.
Παρά το γεγονός ότι μόνο από τις εξετάσεις που έγιναν στις σορούς των δύο γυναικών θα γίνουν γνωστά και τα αίτια του θανάτου τους (ενδεχομένως να χρειαστούν 10 ημέρες), οι μαρτυρίες συγγενών και φίλων αποκαλύπτουν μια μεγάλη τραγωδία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 41χρονη κόρη της ιστορικού τέχνης, Τομασίνα Κοντόγιωργα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και η Λίμπερτι – Λέτη Πολύζου είχε πει ότι δεν θα άντεχε αν πάθαινε κάτι.
Ενδεχομένως, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός της, η 41χρονη να πέθανε από παθολογικά αίτια και στη συνέχει η μητέρα της να έβαλε τέλος στη ζωή της ή να έπαθε καρδιακή προσβολή και να πέθανε στο κρεβάτι της. Οι πληροφορίες λένε ότι βρέθηκε νεκρή με το χέρι στην καρδιά.
Συγγενικό πρόσωπο, που ήταν από τα πρώτα που είδε την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στο σπίτι που έμενε η Λίμπερτυ – Λέτη Πολύζου με την κόρη της στην Κηφισιά, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και έδωσε νέες πληροφορίες.
Η γνωστή εικαστικός Λίμπερτυ – Λέτη Πολύζου είχε θέματα με την καρδιά της, αλλά η 41χρονη κόρη της ήταν το άτομο που αντιμετώπιζε το πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, προέκυψε πως ο θάνατος της κόρης προηγήθηκε από εκείνον της μητέρας της.
«Στη συνέχεια, η 63χρονη μητέρα της, όπως φαίνεται, έβαλε τέλος στη ζωή της με κατανάλωση χαπιών», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, με τον Γιώργο Παπαδάκη να σπεύδει να διευκρινίσει ότι οι κατάλληλες εξετάσεις θα προσδιορίσουν το αίτιο του θανάτου.
Κάποιες άλλες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται και η περίπτωση της δηλητηρίασης, όμως, και αυτό μόνο από τις εξετάσεις μπορεί να φανεί.
Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιας εγκληματικής ενέργειας. Μάλιστα δυσκολεύτηκαν να μπουν στο σπίτι, καθώς οι δύο γυναίκες είχαν βάλει σύρτη στην πόρτα.
Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν όταν ο αδελφός τους ανησύχησε επειδή δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα που τους έκανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Αφού μπήκε στο διαμέρισμα με τη βοήθεια κλειδαρά, ο αδελφός της εικαστικού βρήκε την ίδια και την κόρη της νεκρές, η κάθε μια στα κρεβάτια τους.
Χθες (07-01-2024) οι αγαπημένοι τους άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο, καθώς μάνα και κόρη θάφτηκαν την ίδια στιγμή.
«Αντίο Λυμπερτυ Πολύζου. Ήσουν ένας υπέροχος, ξεχωριστός, ταλαντούχος άνθρωπος με επίπεδο και ποιότητα. Δεν θα μιλήσω για την ομορφιά σου γιατί αυτό είναι φανερό. Για μένα ήσουν συνώνυμο της Πανδώρας που είχε όλες τις αρετές, και συνώνυμο της παλιάς αριστοκρατίας όπου οι άνθρωποι που είχαν κράτος ήταν οι άριστοι. Πόσο λυπάμαι γιατί ήσουν συνυφασμένη στο μυαλό μου με τα νιάτα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Περικλής Κονδυλάτος.
Ποια ήταν η Λίμπερτυ Πολύζου
Η Λίμπερτυ Πολύζου μεγάλωσε και σπούδασε στο Λονδίνο. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με βαθιά αγάπη για την τέχνη και περιτριγυρισμένη από σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης από νεαρή ηλικία, γεγονός που καθόρισε τη μετέπειτα πορεία της.
Ως Ιστορικός Τέχνης και συλλέκτρια, διέθετε βαθιά γνώση και ξεχωριστή ικανότητα να αποκαλύπτει μέσα από τα κείμενά της τον εσωτερικό κόσμο των καλλιτεχνών και την ιστορική τους διαδρομή. Βραβεύτηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τα σενάρια και την επιστημονική επιμέλεια στις ταινίες «Παναγιώτης Τέτσης: Παίζοντας με τα χρώματα» και «Δημήτρης Μυταράς – Είδωλα στον Καθρέφτη».
Το 2007 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το δραματοποιημένο βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Είδωλα στον Καθρέφτη», που παρουσίαζε τη ζωή και το έργο του ζωγράφου, δασκάλου και ακαδημαϊκού Δημήτρη Μυταρά. Στην ταινία αυτή, η Λίμπερτυ Πολύζου είχε τον πρώτο γυναικείο ρόλο, ενώ ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια και συνέβαλε στη συν-συγγραφή του σεναρίου. Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας το 2008.
Το 2014, η ταινία «Παίζοντας με τα Χρώματα», βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του δασκάλου και ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λονδίνου (London Greek Film Festival). Και σε αυτή την ταινία, η Λίμπερτυ Πολύζου είχε τον πρώτο γυναικείο ρόλο, ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια και συνέβαλε στη συγγραφή του σεναρίου. Επιπλέον, είχε ενεργή παρουσία στο παιδικό θέατρο, ασχολούμενη για πολλά χρόνια με τη σκηνογραφία και τη σκηνοθεσία.
Η Λίμπερτυ – Λέτη Πολύζου, υπήρξε η «Μούσα» και η έμπνευση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Άγγελου. Ηταν πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Βορρέ, μια πολύ δραστήρια γυναίκα και ιδιαίτερα γνωστή.
Η κόρη της, Τομασίνα Κοντόγιωργα ήταν ζωγράφος και στη σελίδα της στο Facebook έχει αναρτήσει έργα της. Είχε πάει στη Σχολή Μωραϊτη ενώ έκανε σπουδές επίσης στο University of La Verne.
Σε μια ανάρτησή της το καλοκαίρι του 2021 είχε γράψει το εξής σχόλιο:
Right now…at my happy place…. at my cozy, little art studio….μακριά απο κάθε είδους αρνητική ενέργεια…για να ξαναχαμογελάσω λίγο. Καλή & Ευλογημένη Κυριακή αγαπημένοι μου! ( Oil on wood & oil on canvas ).
Διαβάστε επίσης:
Άμεση δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 15 ημέρες όσων υποθέσεων «μυρίζουν» μαύρο χρήμα – Η νέα δομή της Αρχής για το Ξέπλυμα
Η δυναμική της αγοράς ακινήτων το 2025: Aπό την Αθήνα στην περιφέρεια – Ποιοι και πώς αγοράζουν
LVMH, Kering, Hermes: Πώς θα επιβιώσουν οι οίκοι πολυτελείας από τους δασμούς του Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αρχιτεκτονική ταυτότητα, ποικιλομορφία και εμπειρία: Μία συζήτηση με τον Δημήτρη Ποτηρόπουλο, με αφορμή τις White Villas III στο Elounda Hills
- Λίμπερτυ Πολύζου – Τομασίνα Κοντόγιωργα: Από το φως της Τέχνης, στην τραγική ιστορία ζωής και στον σοκαριστικό θάνατο
- Πολεμικό κλίμα μεταξύ Καρώνη – Ντίμον: Ποια η επόμενη ημέρα μετά τις αγωγές της JP Morgan
- Γιατί δεν πρέπει να αποζημιωθούν όσοι δανείστηκαν σε ελβετικά φράγκα αλλά οι τράπεζες να τιμωρηθούν