• Κοινωνία

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι Κροάτες δίνουν τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων οπαδών

    • NewsRoom


    «Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους σε γκρουπ της εφαρμογής WhatsApp οι χούλιγκαν “Bad Blue Boys“, σε συνέχεια των αιματηρών επεισοδίων της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη.

    Προσθέτουν, ακόμη:

    «Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορούν να υπάρχουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν “έρευνα” από την ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να κατευθύνει ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη χειρονομία της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες, ώστε να ικανοποιηθούν το “αιμοδιψές κοινό”, τα ΜΜΕ και η πολιτική σκηνή της χώρας.

    Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από μαχαίρια. Τρεις τραυματίστηκαν από ρουκέτες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές.

    Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο τα γεγονότα στην Αθήνα “διαταράσσουν” το αφήγημα ότι οι “Bad Blue Boys” ευθύνονται για όσα τους χρεώνονται; Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα ΜΜΕ και το κοινό της Κροατίας: “Σταματήστε αυτό το λινστάρισμα που στοχεύει εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για εντυπωσιασμό!”».

    Οι Κροάτες δίνουν τα πρώτα ονόματα

    Στα ΜΜΕ της Κροατίας έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων χούλιγκανς που εμπλέκονται στα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

    Ένα από αυτά αφορά τον Τόμισλαβ Τέρζιτς, πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό, ο οποίος εργάζεται σε μεγάλη εταιρία του Ζάγκρεμπ αλλά είναι και των ηγετικών στελεχών των Bad Blue Boys (σύμφωνα με κάποιους πρόκειται για τον πρόεδρο του συνδέσμου).

    Ο Τέρζιτς το 2019 ηταν ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδιαο που έγιναν στο Ζάγκρεμπ στο περιθώριο του αγώνα Λοκομοτίβα-Χάιντουκ όταν οι BBB είχαν στήσει καρτέρι και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Χάιντουκ.

    Το δεύτερο όνομα που προκαλεί εντύπωση είναι αυτό του 25χρονου Ιβάν Λούλιτς, ο οποίος εργάζεται ως προπονητής σε σχολή καράτε.

    «Ναι είναι αλήθεια ότι συνελήφθη. Έχω μείνει έκπληκτος γιατί παρόλο το πάθος του για την Ντινάμο δεν πίστευα ότι μπορούσε να είναι μπλεγμένος σε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της σχολής αποκαλύπτοντας πως η οικογένεια του έχει προσλάβει Κροάτη δικηγόρο ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για τον εκπροσωπήσει.

    Στους συλληφθέντες βρίσκεται επίσης και ο Ντrάγκαν Κ. ο οποίος είναι Κροατικής καταγωγής, αλλά Αυστριακός πολίτης και είναι γνωστός ως ένας εκ των αρχηγών της κερκίδας της Ραπίντ Βιέννης (επίσης αδελφοποιημένοι με τον ΠΑΟ).

    «Κάποιοι πρόλαβαν και έφυγαν με πλοίο για Ιταλία – Οι Έλληνες δεν ζήτησαν το μητρώο των συλληφθέντων»

    Στα κροατικά ΜΜΕ επαναλαμβάνεται η θεωρία περί για «ραντεβού» των οπαδών ΑΕΚ και Ντινάμο (το οποίο αναφέρεται και στο έγγραφο της ΥΑΒΑΧ, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα), ωστόσο υπάρχει και μία ακόμη αποκάλυψη.

    «Συμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι διοργανωτές του ταξιδιού, οι επικεφαλείς των BBB κατάφεραν να διαφύγουν από την Ελλάδα για την Ιταλία ακτοπλοϊκώς, προλαβαίνοντας τους ελέγχους της ελληνικής αστυνομίας που άργησε και σ’ αυτό το κομμάτι».

    Και οι αιχμές για την ΕΛ.ΑΣ (αλλά και την ελληνική πλευρά γενικότερα) συνεχίζονται καθώς αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί για κανέναν από τους συλλήφθέντες το οποιοδήποτε στοιχείο (ποινικό μητρώο, κλπ).

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 27χρονος διανομέας που χτύπησε θανάσιμα 50χρονο

    Νέα Φιλαδέλφεια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ

    Νέα Φιλαδέλφεια: Πήρε εξιτήριο η μητέρα του Μιχάλη – Στο νοσοκομείο παραμένουν 3 τραυματίες



    ΣΧΟΛΙΑ