Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κρίσιμες ώρες για τη Μαρινέλλα – Στη ΜΕΘ με εγκεφαλική αιμορραγία μετά την κατάρρευση στο Ηρώδειο

Μαρινέλλα

Μαρινέλλα

Με σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ νοσηλεύεται η Μαρινέλλα, μετά την κατάρρευση στη σκηνή του Ηρωδείου κατά τη διάρκεια συναυλίας, το βράδυ της Τετάρτης.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια λιποθύμησε την ώρα που τραγουδούσε στο Ηρώδειο. Στο πλευρό της βρέθηκε αμέσως ο προσωπικός γιατρός της προκειμένου να της παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Η 86χρονη ερμηνεύτρια ανέκτησε τις αισθήσεις της στα παρασκήνια, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μετά από περίπου μία ώρα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Υγεία.

Εκεί υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πολύ έντονο πονοκέφαλο πριν τη συναυλία.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες.

Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Ο θεράπων ιατρός

Ηλίας Κ. Πολιτάκης».

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

«Εμείς γνωρίζουμε από συναδέλφους αυτά που έχουν συμβεί. Αυτό που θέλω να πω γενικά για τα εγκεφαλικά, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα και στην εξέλιξή τους είναι βαριά εγκεφαλικά», λέει στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Η Μαρινέλλα είναι μια δυνατή γυναίκα, το έχει αποδείξει, και νομίζω ότι θα το παλέψει πάρα πολύ. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να πει αυτήν την στιγμή τίποτα, περιμένουμε 2 – 3 24ωρα. Η ομάδα των γιατρών που την παρακολουθεί είναι άριστη. Σε 2 – 3 24ωρα θα φανούν κάποια ελάχιστα πράγματα. Θα φανεί αν περιορίζεται η αιμορραγία, έχει σταματήσει, ή αν εξελίσσεται».

Όπως λέει η κα Παγώνη:

«Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά έχουν πολύ βραδεία εξέλιξη, θέλουν χρόνο. Πριν ανέβει στην σκηνή, είχε το πρώτο σύμπτωμα, από ό,τι είπαν τουλάχιστον εκεί. Ήταν έντονη κεφαλαλγία. Αυτό είναι το σύμπτωμα που έχουν οι ασθενείς και μετά εξελίσσεται ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό. Δε νομίζω ότι μπορείς να το προλάβεις γιατί εκείνη την στιγμή δεν το αξιολογείς. Είναι καλό ότι γρήγορα έπεσε σε χέρια γιατρών. Ο οργανισμός πώς θα αντιδράσει έχει σημασία, γιατί μπορεί να βοήθησε όλο το ιατρικό προσωπικό αλλά πρέπει και ο ίδιος ο οργανισμός του ασθενούς να βοηθήσει».

«Θα περιμένουμε γιατί θέλουμε αρκετό χρόνο», καταλήγει η κα Παγώνη.

Δείτε βίντεο:

 

Τι είναι η εγκεφαλική αιμορραγία

Η εγκεφαλική αιμορραγία είναι μια μορφή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, κατά την οποία ένα αγγείο σπάει και ελευθερώνεται μια ποσότητα αίματος μέσα στον εγκέφαλο.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς σε αυτές τις περιπτώσεις ενίοτε κρέμεται από μια κλωστή, καθώς η έκβαση δεν είναι πάντα καλή. Πολλοί ασθενείς δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν, ενώ άλλες φορές ζουν με αναπηρία.

Το χρονικό του συμβάντος

Πριν τη συναυλία, η Μαρινέλλα φέρεται να μην ένιωθε καλά, καθώς υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους, ενώ από την αρχή της συναυλίας φάνηκε τουλάχιστον στους θεατές στις πρώτες σειρές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στο τρίτο τραγούδι, η 86χρονη Μαρινέλλα έπεσε στη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε το «Τα λόγια είναι περιττά» και συγκεκριμένα στον στίχο «Εγώ και εσύ, Θεέ μου, μας έμαθες εσύ τόσο πολύ να αγαπάμε…», έχασε ξαφνικά την ισορροπία της και κατέρρευσε.

Αμέσως επικράτησε αναστάτωση με τους ανθρώπους της παραγωγής της συναυλίας να σπεύδουν κοντά της και παράλληλα ειδοποιήθηκε γιατρός για τις πρώτες βοήθειες.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια είχε κουραστεί τις προηγούμενες ημέρες στις πρόβες, καθώς είναι γνωστή η τελειομανία της.

Λίγα λεπτά μετά τη λιποθυμία της Μαρινέλλας, οι θεατές πήραν οδηγίες να αποχωρήσουν.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Εγκεφαλική αιμορραγία: Τι είναι αυτό που έπαθε η Μαρινέλλα