• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Ανοίγουν ξανά καφέ μπαρ και εστιατόρια στην βόρεια Ιταλία

    Ιταλία


    Ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους οι επιχειρήσεις στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, που είχαν κλείσει μετά τον συναγερμό για ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού COVID-19 στη χώρα.

    Σταδιακά ανοίγουν καταστήματα, καφέ-μπαρ και εστιατόρια στο Βένετο, στη Λομβαρδία και την Εμίλια Ρομάνια, ωστόσο οι πελάτες οφείλουν να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης.

    Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 1.128, ενώ στους 29 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί.

    Επιστρατεύουν συνταξιούχους γιατρούς

    Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και νοσοκόμων σε νοσοκομεία και την «κόκκινη ζώνη», όπου 50.000 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση, έχει ζητηθεί από συνταξιούχους γιατρούς να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στο έργο για την καταπολέμηση του ιού. Παράλληλα, προγραμματίζονται νέες προσλήψεις νοσηλευτών.

    Οικονομικά μέτρα στήριξης

    Σε ότι αφορά, τέλος, τα οικονομικά μέτρα στήριξης 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέχρι την Παρασκευή, είναι σαφές ότι φέτος η Ιταλία πρόκειται να ξεπεράσει το όριο της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η κυβέρνηση Πέντε Αστέρων, σε αυτή την φάση, απαντά ότι απαιτείται εθνική ενότητα και ρεαλιστική πολιτική σκέψη.



    ΣΧΟΛΙΑ