• Κοινωνία

    Κορινθία: Στην πυρκαγιά στη Στιμάγκα μετέβη ο Βασίλης Κικίλιας

    H πυρκαγια΄στη Στιμάγκα Κορινθίας

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)


    Στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Στιμάγκα Κορινθίας και συνεχίζει να καίει ανεξέλεκγτα μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

    Νωρίτερα, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας είχε συγκαλέσει συντονιστική σύσκεψη για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

    Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά σημειώθηκε σε περιοχή με πολύ πυκνή βλάστηση και δύσκολο ανάγλυφο. Ειδικότερα, επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

    Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

    Λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του «112», σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στιμάγκα προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

    Ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε νωρίτερα ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων, οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε πυρκαγιές.

    Διαβάστε επίσης

    Βραχονησίδα Ζουράφα: Επεισόδιο μεταξύ τουρκικού αλιευτικού και Λιμενικού – Ζημιές στο σκάφος του Τούρκου ψαρά

    Ρώσος προσπάθησε να δολοφονήσει τον CEO της γερμανικής Rheinmetall που έστελνε όπλα στην Ουκρανία

    ΣΥΡΙΖΑ: Τη διαγραφή Σπίρτζη ζητούν από τον Κασσελάκη 70 μέλη



    ΣΧΟΛΙΑ