• Κοινωνία

    Κορυφώνεται το επόμενο διήμερο ο καύσωνας – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 7 περιοχές την Τετάρτη

    θερμόμετρο σε ημέρα καύσωνα - καύσωνας


    Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές να φτάνει έως και τους 42 με 43 βαθμούς κελσίου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθύντη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά: «έρχονται δύο δύσκολες ημέρες, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει τους 37 με 40 βαθμούς στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα. Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα αγγίξει τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους -κυρίως στην ανατολική Στερεά- τους 43 βαθμούς Κελσίου.

    «Στην Αττική αυτό το διήμερο, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες» πρόσθεσε ο κ. Κολυδάς μιλώντας στο Star.

    Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες που συστήνεται αποφυγή μετακινήσεων, και την ίδια στιγμή η τηλεργασία θα εφαρμοστεί σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, όπως και το ευέλικτο ωράριο και στον ιδιωτικό τομέα.

    Μάλιστα, επικαιροποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

    Πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονταν πάνω από τη βόρεια Αφρική και την κεντρική Μεσόγειο κατευθύνονται ανατολικά και αναμένεται να ανεβάζουν τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή.

    Επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

    Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, πολύ υψηλός θα είναι κίνδυνος πυρκαγιάς  αύριο σε επτά Περιφέρειες, ανάμεσά τους και η Αττική.

    Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

    -Αττικής
    -Φθιώτιδας
    -Φωκίδας
    -Λάρισας
    -Κορινθίας
    -Βοιωτία
    -Μαγνησία

    Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Διαβάστε επίσης

    Ταχιάος: Για ποιους θα είναι δωρεάν η διέλευση από τα διόδια του Ισθμού την Τετάρτη

    Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης ψεύδεται για τα 45 δισ. των προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ

    Θεσσαλονίκη: Αλλαγή ωραρίου σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία λόγω καύσωνα



    ΣΧΟΛΙΑ