Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κορυδαλλός: Έκτακτος έλεγχος στις φυλακές – Μαχαίρια και κοντάρια ανάμεσα στα ευρήματα

Έκτακτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 6 Ιουλίου, στη Δ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, κατά την διάρκεια του οποίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια και κοντάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, handsfree ακουστικά, 4 φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 1 χειριστήριο TV BOX, 1 θήκη κινητού τηλεφώνου, 8 αυτοσχέδια μαχαίρια, 2 μαχαίρια εμπορίου, 1 πλαστικό μαχαίρι εμπορίου, 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 1 μεταλλικό σουβλί και 16 κοντάρια.

Οι κρατούμενοι, στα κελιά των οποίων εντοπίστηκαν τα ευρήματα, συνελήφθησαν και ακολουθείται η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, “στόχος του, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κρατούμενων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η διενέργεια συχνών ελέγχων είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική ασφάλειας στα σωφρονιστικά καταστήματα”.

Διαβάστε επίσης:

Μάτι: Στις 16 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη – Πιθανές συνεδριάσεις και τον Αύγουστο

Τουρισμός: Η λειψυδρία «απειλεί» την τουριστική σεζόν στην κορύφωσή της

Αλλαγές στην επιλογή της ηγεσίας των Ανώτατων Δικαστηρίων – Θα ψηφίζουν και οι ίδιοι οι δικαστές