«Φρένο» στο νέο δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, βάζει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε ό,τι αφορά την πρόθεση του πρώτου να ανοίξει την οδό Βασιλίσσης Ολγας για τα αυτοκίνητα. Ο κ. Δούκας έχει επαναλάβει ότι η Αθήνα είναι κομμένα στα δύο επειδή έκλεισε η συγκεκριμένη οδός, και είπε ότι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι να ανοίξει για τα αυτοκίνητα, κάτι για το οποίο αντιδρούσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ερχεται τώρα η Λ. Μενδώνη να μπλοκάρει την πρόθεση αυτή του κ. Δούκα λέγοντας ότι η Β. Ολγας έχει αρχαία. Η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υποστήριξε πως τα αρχαιολογικά ευρήματα επί της λεωφόρου Βασ. Όλγας είναι σωζόμενα, ρωμαϊκά, απλώνονται σε μεγάλο πλάτος και πρέπει να αναδειχθούν σε μια πόλη σαν την Αθήνα, που στην πραγματικότητα είναι αναπεπταμένος αρχαιολογικός χώρος με εξαιρετικά σημαντικά μνημεία.

«…Έχει αφαιρεθεί ο ασφαλτοτάπητας και έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια εντυπωσιακών διαστάσεων ρωμαϊκή βίλα. Αυτά δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε και μιλώ μόνο για την αρχαιολογική πλευρά του ζητήματος, διότι εδώ έχουμε και πρακτικά θέματα. Οι μελέτες έχουν γίνει, έχουν εγκριθεί και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και από το Υπουργείο Πολιτισμού και από τον Δήμο Αθηναίων, από όλα τα όργανα που έπρεπε να εγκριθούν. Η μελέτη του κυρίου Προβελέγγιου ήταν μια πάρα πολύ καλή μελέτη και γι’ αυτό προχώρησε. Το έργο είχε δημοπρατηθεί, έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Δεν μπορεί σε αυτά τα πράγματα, δηλαδή, τι θα κάνουμε μετά; Εγώ αφαιρώ το αρχαιολογικό μέρος, θα πληρώνουμε ρήτρες στον ανάδοχο, γιατί εμείς κάποια στιγμή σκεφτήκαμε ότι κακώς ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα έργο;»

Η Λίνα Μενδώνη δήλωσε επίσης πως κατανοεί τα παράπονα των κατοίκων του αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια κατάλληλη λύση: «Εγώ δε λέω ότι μπορεί οι κάτοικοι της Πλάκας και οι κάτοικοι του Παγκρατίου να μην έχουν κάποιο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους. Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό καταργώντας κάτι καλό για την πόλη. Εντέλει, τι Αθήνα θέλουμε; Εγώ δέχομαι ότι έχουν δίκιο, να βρούμε λοιπόν, η πολιτεία σε συνεργασία με τον Δήμο, να κάνει την κατάλληλη μελέτη και το κατάλληλο έργο, ώστε οι άνθρωποι να διευκολύνονται.»

 

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας: Έξι ερωτήματα για την Βασιλίσσης Όλγας ζητούν απαντήσεις
 

Δούκας: Η Αθήνα μπορεί να τα καταφέρει αν προχωρήσει σε μεγάλες καινοτομίες