• Κοινωνία

    Κιβωτός του Κόσμου: «Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους που θέλουν να μας καταστρέψουν» υποστήριξε ο πατήρ Αντώνιος

    Πατηρ Αντώνιος

    Πατηρ Αντώνιος


    “Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους που θέλουν να μας καταστρέψουν. Οι καταγγελίες τους για ξυλοδαρμούς και καταναγκαστική εργασία είναι στη σφαίρα της φαντασίας.”

    Στην απόλυτη άρνηση των κατηγοριών προχωρά ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, απολογούμενος από το πρωί για την ηθική αυτουργία στις σωματικές βλάβες που φέρονται να προκάλεσαν οι 7 συγκατηγορουμενοι του σε ανήλικους φιλοξενούμενους στις δομές.

    «Πιστεύω ότι τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους για να κάνουν αυτές τις καταγγελίες. Εγώ τους συγχωρώ γιατί τα έχω μεγαλώσει, έχω κουραστεί, έχω κοπιάσει, έχω δώσει το είναι μου κι εγώ και η πρεσβυτέρα και οι άλλοι άνθρωποι της «Κιβωτού», υποστήριξε ο πατήρ Αντώνιος και συνέχισε:

    “Σώσαμε επανειλημμένως τα παιδιά από φυλακές, βοηθήσαμε να σταθούν αυτά τα παιδιά και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν, ενώ εμείς λειτουργούσαμε ως “κυματοθραύστης”. Οι καταγγελίες για εξαντλητικές εργασίες είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Το ίδιο και οι καταγγελίες για τους ξυλοδαρμούς. Εγώ θα μπορούσα να δώσω τέτοιες εντολές, είχα εγώ πειθήνια όργανα; Όλα αυτά έρχονται κόντρα στις αξίες μου και ως ιερέα και ως άνθρωπο, έρχονται κόντρα και στις αξίες της Κιβωτού», υπογράμμισε με έμφαση.

    Ο ιερέας μίλησε για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και την προσπάθεια τους να “θεραπεύσουν τα τραύματα των παιδιών”:

    «Ήθελα να τους μάθω να συγχωρέσουν κυρίως τους γονείς τους, πολλά ένιωθαν μίσος.σε αυτό στοχεύαμε. Ο ρόλος μου ήταν κυρίως πνευματικός. Ήθελα να αποκτήσουν δεξιότητες. Ούτε εξαντλητικές εργασίες υπήρχαν στις δομές – όποιος ήθελε βοηθούσε. Αντίθετα, τα παιδιά είχαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, με εκδρομές και ταξίδια. Πάντοτε τα φέρναμε σε επαφή με το θέατρο, τη μουσική, σε επαφή με τη γη και τα ζώα. Όλα τα παιδιά είχαν το ζωάκι τους, τον κηπάκο τους, φύτευαν τα δικά τους φυτά. Το παιδί έτσι μάθαινε να είναι υπεύθυνο».

    Η απολογία του κατηγορούμενου ιερεα συνεχίζεται.

    Διαβάστε επίσης:
    Euroxx Χρηματιστηριακή για ΓΕΚ Τέρνα: Υψηλό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της

    Χρήστος Σταϊκούρας: Μείωση αντιτίμου σε διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

    Goldman Sachs: Εύσημα για την πορεία και την οικονομία της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ