Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Ενοχή του π. Αντωνίου για ηθική αυτουργία σε 5 κακοποιήσεις ανηλίκων πρότεινε η Εισαγγελέας

Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου

Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου

Την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου πατέρα Αντωνίου για ηθική ή φυσική αυτουργία σε 5 σωματικές κακοποιήσεις ανήλικων φιλοξενούμενων και την αθώωση του για τις υπόλοιπες 14 για τις οποίες “υπάρχουν αμφιβολίες”, πρότεινε η εισαγγελέας του δικαστηρίου που δικάζει τον πατέρα Αντώνιο και τους 7 συγκατηγορουμένους του.

“Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε πνευματικό ρόλο, όμως, από τις καταθέσεις συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο και η άποψη του ήταν καθοριστική για την πορεία της οργάνωσης”, ανέφερε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Στην αγόρευσή της είπε στους δικαστές ότι προέκυψε η ένοχη του ιερέα ως φυσικός αυτουργός σε σωματικές βλάβες 3 ανηλίκων και την ηθική αυτουργία για άλλους 2 φιλοξενούμενους, στις δομές της Κιβωτού σε Χίο και Βόλο.

Αντίθετα ζήτησε την απαλλαγή του πατρός Αντωνίου για τις καταγγελίες πρώην φιλοξενούμενων στις δομές της Καλαμάτας, της Αθήνας και της Πωγωνιανής.

Για τους υπόλοιπους 7 κατηγορούμενους που ήταν υπάλληλοι στις δομές, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 5 για επιμέρους πράξεις και την πλήρη αθώωση των 2 από όλες τις αξιόποινες πράξεις.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Διαβάστε επίσης: 

Πατέρας Αντώνιος – Κιβωτός του Κόσμου: Την ενοχή του μόνο για ηθική αυτουργία σε σωματικές κακοποιήσεις ανήλικων, προτείνει η εισαγγελέας

«Λουκέτο» σε λούνα παρκ στα Γρεβενά – Το είχε πιστοποιήσει η εταιρία που εμπλέκεται στο δυστύχημα της Χαλκιδικής

Ναυτιλιακή Λέσχη: Γεύμα εργασίας με θέμα το Κυπριακό και τις χαμένες ευκαιρίες