Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κύπρος: Σάλος με την παρακολούθηση με βραχιολάκι των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Σαν φυλακισμένοι θα ζουν πλέον οι Κύπριοι που έχουν διαπιστωθεί θετικοί στον ιό.

Κάθε πιθανή λύση εξετάζουν οι Κύπριοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Αρκετές παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, όπως άλλωστε και σε άλλα κράτη, με τις Αρχές να εξετάζουν κάθε πιθανό μέτρο, που θα είναι αποτελεσματικό στο να βάλει «φρένο» στην εξάπλωση του νέου μικροβίου που ταλαιπωρεί τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες.

Στο πλαίσιο των μέτρων που εξετάζονται, υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθούν «βραχιολάκια» σε όσους έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, με στόχο να είναι δυνατόν αυτοί να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, λοιπόν, μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί ηλεκτρονική, κατ’ οίκον επιτήρηση, ώστε να εξασφαλιστεί ο περιορισμός της μετακίνησης όσων έχουν διακριβωθεί ως θετικοί στον ιό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Μιλώντας στο Mega, ο δημοσιογράφος, Σωτήρης Παπαδόπουλος διευκρίνισε, μάλιστα, ότι το βραχιολάκι εξετάζεται όχι μόνο γι’ αυτούς που αναρρώνουν, αλλά και γι’ αυτούς που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, «παρατηρήθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, περιστατικά, μέχρι και πάρτι σε σπίτι, όπου άτομο θετικό στον ιό κάλεσε φίλους και συγγενείς και κόλλησε άλλους 15. Οπότε, μετά από αυτές τις εξελίξεις, συν το γεγονός ότι πλέον έχουμε δύο περιοχές σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, την Πάφο και την κοινότητα Ραδίπου, κοντά στη Λάρνακα, εκεί έχουμε τα περισσότερα κρούσματα, η κυβέρνηση πήγε στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα, όπου πλέον υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος των συγκεκριμένων προσώπων. Το δεύτερο στοιχείο είναι τα αστυνομικά μέτρα».

Ο ίδιος εξήγησε παράλληλα ότι μετά τις 21:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία και θα μπορεί η αστυνομία πλέον να χτυπά τις πόρτες και να ελέγχει αν μέσα στα σπίτια είναι μόνο αυτοί οι οποίοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι ή έχουν έρθει και συγγενείς.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο απαγορεύεται η συγκέντρωση προσώπων σε σπίτι πέραν των ατόμων που ζουν σε αυτό και η μετακίνηση προσώπων από τις 21:00-6:00, εκτός όσων έχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου.