• Κοινωνία

    Κινητικότητα στον Έβρο: Νέο μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών φοβούνται οι κάτοικοι – Θα επεκταθεί ο φράχτης δηλώνει ο Χρυσοχοΐδης

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Νέο μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών και δημιουργία επεισοδίων στα σύνορα φοβούνται οι Εβρίτες, ενώ την περιοχή επισκέπτεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Τα τοπικά μέσα θεωρούν δεδομένη τη σύνδεση της επίσκεψης του υπουργού με το  συναγερμό που ήδη έχει σημάνει στην ελληνική Κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Γερμανίας να καταργήσει την συνθήκη Σέγκεν και να κλείσει τα σύνορα της στους λαθρομετανάστες.

    Υπάρχει φόβος για “έκρηξη” ροών προκειμένου διακινητές αλλά και λαθρομετανάστες να φτάσουν στην Γερμανία πριν αυτή “σφραγίσει” τα σύνορα της, γράφουν.

    Σύμφωνα με πληροφοορίες που μεταφέρει το e-evros.gr, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συζητήσει με τους υφισταμένους του το σχέδιο που θα πρέπει να είναι έτοιμο, για να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αντίδραση σε περίπτωση επανάληψης των γεγονότων του Μαίου 2020.

    Ο υπουργός πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή ξεκινώντας από τις Καστανιές, όπου επισκέπτεται το “Φυλάκιο 1” και θα έχει συσκέψεις με Αστυνομία και Στρατό.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται μπαράζ κυβερνητικών επισκέψεων στην περιοχή, οι οποίες αν και δε συνδέονται άμεσα με το μεταναστευτικό, θεωρείται δεδομένο ότι το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν παρά το γεγονός ότι αυτές θεωρούνται προπαρασκευαστικές της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 4 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

    Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου την περιοχή επισκέπτεται ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργό Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τις δικές του επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις, ενώ την Πέμπτη θα βρεθεί στον Έβρο ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, με την νέα του κυβερνητική ιδιότητα.

    Θα έχει συνεργασία και συζητήσεις για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, με τα θέματα που τον αφορούν και αντιμετωπίζει η περιοχή μας να είναι πάρα πολλά.

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες, στις 13 και 14-9-2024, συνελλήφθησαν σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας τρεις διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

    Συγκεκριμένα συνελήφθη 13-9-2024 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες.
    Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) λαθρομετανάστες.

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Έβρος είναι θωρακισμένος – Θα συνεχιστεί η επέκταση του φράχτη

    «Ελληνική Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τις Καστανιές και ειδικότερα από το Στρατιωτικό Φυλάκιο «ΕΦ 1».

    Ο Έβρος είναι θωρακισμένος, τόνισε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας για τη συνέχιση υλοποίησης συγκεκριμένων έργων και υποδομών που απαιτούνται στο πλαίσιο του πολύ σπουδαίου και τεράστιου, από πλευράς όγκου και σημασίας έργου, όπως χαρακτηριστικά είπε, που συντελείται στην περιοχή.

    Αναφέρθηκε, δε, στην συνέχιση της επέκτασης του φράχτη και στην πρόσληψη άλλων 150 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη και την Καβάλα για τον έλεγχο των ελαχιστοποιημένων -όπως δήλωσε- σήμερα μεταναστευτικών ροών.

    Επανέλαβε ότι η αποστολή των Ελλήνων αστυνομικών και συνοριοφυλάκων είναι η προστασία των συνόρων της χώρας αλλά και της Ευρώπης και την υπηρετούν απαρέγκλιτα βάσει των ευρωπαϊκών Συνθηκών, όπως η Συνθήκη Σένγκεν και το Νέο Μεταναστευτικό Σύμφωνο, το οποίο αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Pfizer: Θετική ανταπόκριση από πειραματικό φάρμακο κατά της θανατηφόρου «καρκινικής καχεξίας»

    Σύννεφα στην Κομισιόν: Παραιτήθηκε ο Τιερί Μπρετόν – Με αιχμές κατά της φον ντερ Λάιεν

    Ψηφιακές δεξιότητες σε άνεργες γυναίκες: Προθεσμία ως την Τετάρτη για το «Women in Tech»



    ΣΧΟΛΙΑ