Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κίνημα της Πετσέτας: Συλλήψεις, πρόστιμα και κινητοποιήσεις με φόντο τις ελληνικές παραλίες

Κόσμος στην παραλία

Κόσμος στην παραλία

Συνεχίζονται οι συλλήψεις και τα πρόστιμα με φόντο τις ελληνικές παραλίες, καθώς το κίνημα της Πετσέτας εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, με αγανακτισμένους πολίτες να προχωρούν σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για την αυθαιρεσία των επιχειρηματιών στις παραλίες.

Οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα και στην περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, περιοχή που προστατεύεται απο το δίκτυο “Natura 2000”, οι ξαπλώστρες καλύπτουν σχεδόν το 80% της παραλίας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στο Λαγονήσι, μιας και το μεγαλύτερο μέρος έχει καλυφθεί με ομπρέλες και ξαπλώστρες και το ελεύθερο κομμάτι είναι μόλις 10 μ.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρχαν κάποιες οικογένειες που έκαναν το μπάνιο τους, αλλά για να μπουν μέσα στο νερό έπρεπε να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να μην τραυματιστούν από τα βράχια που υπάρχουν στο μέσο της παραλίας. Ακολουθεί η επιχείρηση με τις ξαπλώστρες και μένει μια αμμουδιά το πολύ 10-20 μέτρα μαζί με άλλα βράχια όπου εκεί “στοιβάζονται” όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν για το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα, οι αρχές προχώρησε σε τρεις συλλήψεις έγιναν σε beach bar στη Ζάκυνθο, με πρωταγωνιστές δύο επιχειρηματίες και έναν υπεύθυνο beach bar που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στην περιοχή Λαγανά.

Οι κινητοποιήσεις ωστόσο, δε σταματούν εδώ, καθώς στην παραλία Κοντογιαλός της Κέρκυρας εντοπίστηκαν τέσσερις επιχειρήσεις που είχαν καταλάβει παράνομα χώρους του αιγιαλού χωρίς μίσθωση.

Όσον αφορά την περιοχή της Χαλκιδικής, όπως υποστήριξε ο κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, δήμαρχος Σιθωνίας, μιλώντας στo ertnews, πρόκειται για ένα πανελλήνιο φαινόμενο, που έχει να κάνει με τη διαχείριση  των μισθώσεων από επιχειρηματίεςκαι αφορούν τον αιγιαλό και την παραλία, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι το ίδιο”.

Διαβάστε επίσης:

Αναλένα Μπέρμποκ: Κινήθηκε νομικά κατά σατιρικού λογαριασμού στο X

Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από πρόθεση στον Πλατανιά

Πολωνία: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ΑΙ apps της Barbie