Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κικίλιας: Σύσκεψη για το συντονισμό και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

Σε ευρεία σύσκεψη προέδρευσε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται στη μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική.

Ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των ΟΤΑ και των Σωμάτων Ασφαλείας για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, σε μια αντιπυρική περίοδο που χαρακτηρίζεται από τις πιο δύσκολες πυρομετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων 40 ετών, υπογράμμισε ότι η ίδια στενή συνεργασία και ο σωστός συντονισμός πρέπει να υπάρχουν και τους επόμενους μήνες για τη διαχείριση προβλημάτων που ενδεχομένως προκαλέσουν ισχυρές βροχοπτώσεις. Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα πρέπει να προχωρήσουν με τους ταχύτατους δυνατούς ρυθμούς όλες οι απαραίτητες ενέργειες, παρεμβάσεις και έργα υποδομής που απαιτούνται για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Οι δήμαρχοι εξέθεσαν όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα θέματα που απαιτούν άμεσα λύσεις, ενώ εκτενής αναφορά έγινε στις πιο ευαίσθητες περιοχές της Αττικής, που έχουν πληγεί από πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας θα συνεχίσει να συγκαλεί ανάλογες συσκέψεις με φορείς από όλη τη χώρα, έτσι ώστε η κρατική μηχανή να είναι έτοιμη και σε εγρήγορση να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη έγινε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη, του υφυπουργού ΚΚΠΠ, Ευάγγελου Τουρνά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. Συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Λεωνίδας Μανωλάκος και ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Νίκος Πασσάς, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όλων των δήμων του λεκανοπεδίου, ο διοικητής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Παναγιώτης Κολλίντζας, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αθανάσιος Μπαλάφας, στελέχη της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΥΔΑΠ, καθώς και φορέων που σχετίζονται με αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές.

Διαβάστε επίσης:

Καλώδιο Ελλάδας Κύπρο: Συνάντηση κορυφής την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου

FIFPro: Ορισμένοι παίκτες ξεκουράζονται λιγότερο από μία μέρα την εβδομάδα

Δημόσια Υγεία: Ποιες δύο δράσεις εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης – Επιχειρείται «screening» του πληθυσμού