• Κοινωνία

    Καιρός: Συννεφιασμένη μέρα με βροχές και σήμερα

    καιρός


    Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Αττική

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα υπάρξει τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα εμφανιστούν νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα εμφανιστούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου βαθμιαία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως στα βόρεια και τοπικά ισχυρές θα είναι στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ στη Θεσσαλία θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, που το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Λίγες νεφώσεις θα υπάρξουν, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές έως το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ