• Κοινωνία

    Καιρός: Συναγερμός για νέα κακοκαιρία – Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

    • NewsRoom
    Βροχερός καιρός


    Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από Δευτέρα (25/9) με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, να ανακοινώνει μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter) ότι αναμένεται να εκδοθεί σε λίγο και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

    «Η ΕΜΥ σας ενημερώνει ότι θα εκδοθεί σε λίγο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Η ισχύς θα ξεκινήσει από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας, ενώ Τρίτη Τετάρτη στα υπόλοιπα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

    Η ανάρτηση του κ. Κολυδά:

    Προειδοποίηση Μαρουσάκη για κακοκαιρία 5 ημερών

    Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του, εφιστά την προσοχή των πολιτών για τον ερχομό του νέου κύματος κακοκαιρίας το οποίο όπως αναφέρει θα πλήξει τη χώρα μας και κυρίως τις ήδη πληγείσες περιοχές στον Θεσσαλικό κάμπο.

    Μετά λοιπόν τον καλοκαιρινό καιρό που θα απολαύσουμε το προσεχές Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου, με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 35 και 36 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, θα, μπούμε στη συνέχεια σε φθινοπωρινό τοπίο.

    «Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη με Πέμπτη. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Δυστυχώς, και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιον τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή!», τόνισε ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Open.

    «Θα ξεκινήσει από το Βόρειο Ιόνιο, θα επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Κεντρική Μακεδονία. Μετά σιγά-σιγά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης. «Και προς την περιοχή της Λαμίας, και η Πελοπόννησος θέλει προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέες ταυτότητες: Πρεμιέρα τη Δευτέρα – Πόσο θα κοστίζουν, η διαδικασία έκδοσης

    Καιρός: Καλοκαιρινό τριήμερο με θερμοκρασίες έως 36 βαθμούς

    Ζαχαράκη: Επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα ο «Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ»



    ΣΧΟΛΙΑ