• Κοινωνία

    Καιρός: Επιστρέφει σταδιακά η ηλιοφάνεια – Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι

    καιρός


    Στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βορειοανατολικοί άνεμοι θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα πελάγη θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εμφανιστούν στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βρόχων. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες θα παρουσιαστούν στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βρόχων στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Από το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Τοπικές νεφώσεις θα υπάρξουν στην Κρήτη, τα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά, με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ