• Κοινωνία

    Καιρός: Επιμένει ο άστατος καιρός – σε ποιες περιοχές θα βρέξει

    • NewsRoom
    καιρός


    Στα βορειοανατολικά θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές βροχές θα υπάρξουν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο, τοπικά έως 7 μποφόρ.

    Αττική

    Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια. Βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Υπάρχει επίσης πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα εμφανιστούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Το βράδυ, στα δυτικά και τη Μακεδονία θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα εμφανίσει άνοδο, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγωδία με έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο στο Ρέθυμνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίμων Κουλούρης: Καταδίκη οκτώ μηνών με αναστολή για την «τρελή» κούρσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πορείες φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας



    ΣΧΟΛΙΑ